La Maria Mendoza inaugura, un curs més, els contacontes de la Biblioteca

Els contacontes tornen a la biblioteca! La primera sessió serà aquest dilluns 19 de novembre a  les 16.30h a càrrec de la Maria Mendoza. La Maria, que és tallerista de la nostra escola, ja va estrenar la temporada de contacontes el curs passat i va ser un èxit total! Segur que aquesta vegada tornarà a encisar tots els nens i nenes (i mares i pares, i avis i àvies… ) que vingueu!

A més, aquest contacontes està adreçat tant a nens de Parvulari com de Cicle Inicial i Cicle Mitjà! Us hi esperem a tots!

mariamendoza

El conte escollit és Madlenka de Peter Sís, que parla de diversitat i integració i que està inspirat en la filla de Sís i a la ciutat en què aquest escriptor i il·lustrador, nascut en Brno, Txecoslovàquia, va decidir viure amb la seva família després d’obtenir l’asil polític als EEUU el 1984.

madlenka1

Madlenka, és el nom de la protagonista de la història, una petita nena que viu en l’univers, en un planeta, en un continent, en un país, en una ciutat… que és Nova York. Encara que realment això a ella li importa ben poc, la qual cosa realment li té excitada és que se li mou una dent, la seva primera dent. La Madlenka s’està fent gran i desitja compartir aquest esdeveniment tan important de la seva vida amb els seus veïns, així que decideix baixar al carrer i recórrer el barri.

Però la Madlenka, com ja hem dit abans, viu a Nova York i els seus veïns malgrat viure tots tan a prop no han nascut allà, sinó que cadascun té uns orígens diferents: el forner és francès, el gelater italià, el botiguer llatinoamericà, el que ven els diaris és hindú. També hi ha una cantant d’òpera jubilada que va néixer a Alemanya, una dependenta asiàtica i una amiga negra de l’escolà amb la qual converteix el jardí interior de l’edifici en els més diversos hàbitats.
madlenka2mADLENKA3
El més meravellós de tot és que els seus veïns, malgrat viure en una gran ciutat, no han perdut les seves arrels, no han perdut la seva cultura i el llibre ens ho ensenya. Cada personatge a partir d’una meravellosa il·lustració ens mostren aspectes rellevants de la seva història, de la seva literatura, de la seva tradició… convertint-se així cada visita de la Madlenka en un viatge cultural.

Quan Madlenka torna a casa, els seus pares li esperen molt enfadats i li pregunten que on ha estat. La resposta de Madlenka no podia ser millor: fent la volta al món!

Madlenka4

La Maria és llicenciada en Belles Arts i amb formació en teatre i dansa,  s’ha anat especialitzant en l’àmbit artístic- educatiu (Introducció a l’Educació Viva, Awareness throught the body, Segni Mossi, Educart pel desenvolupament…).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog