SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT I REVOLTA ESCOLAR

Aquest any, gràcies a la col·laboració de l’AFA i de l’escola, hem pogut tornar a celebrar en majúscules el Dia mundial sense cotxes! El dia 22 de setembre es va pacificar el tram final del Passeig Santa Eulàlia i els nens i nenes de l’escola van poder gaudir d’un circuit de bicis xulíssim de la mà de Biciclot, a més de jocs al carrer, biblioteca exterior, replantar els escocells… L’entorn tranquil també va convidar que els avis i àvies de la residència del Desert de Sarrià s’unissin a nosaltres i vam tenir moments preciosos en què els infants jugaven a jocs de taula amb ells o aprenien a fer ganxet de la mà d’algunes àvies. Podeu veure aquí el vídeo que en va fer l’escola. Va ser un dia pel record que esperem poder celebrar molts més anys!

Però setembre ens ha portat més notícies relacionades amb la mobilitat i la contaminació atmosfèrica que genera a les ciutats. El grup de treball de salut mediambiental de la Societat Catalana de Pediatria ha presentat un decàleg per aconseguir que les escoles i els seus entorns siguin segurs i saludables. Aquest decàleg es va presentar el dia 29 de setembre a l’Hospital San Joan de Déu, després d’una bicicletada conjunta de pediatres de tot el món, participants del Ride for their lives, amb membres de la Xarxa Bicibús de Barcelona. I sabeu qui va llegir el decàleg a la presentació? La Greta, alumna de 4rt del DMS!

Podeu llegir el decàleg complet al web de la Societat Catalana de Pediatria. Veureu que la mobilitat escolar activa té un paper crucial i per fer-la realitat necessitem camins escolars segurs.  

En aquesta línia, el passat 21 d’octubre molta gent es va unir a la bicicletada organitzada, entre d’altres, per Bicibús Sarrià per defensar la importància del carril bici de la Via Augusta. 

També el dia 1 de desembre la nostra AFA va organitzar, en coordinació amb d’altres AFA del barri, la Revolta escolar. Aquest cop el punt de reunió va ser la Scuola italiana, on fa pocs dies un vehicle va atropellar un infant, causant-li ferides lleus.

I per últim, us volem compartir que l’Ajuntament ha fet un estudi molt exhaustiu de la mobilitat escolar a Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, escola a escola. Si teniu curiositat ho podeu llegir aquí.

Caminem plegats cap a unes ciutats més netes i amigables, amb entorns escolars més segurs i saludables pels nostres fills i filles!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog