La Biblioteca celebra la Setmana de la Ciència i els 75 anys d’Enric Larreula i Pilarín Bayés

La Biblioteca està d’aniversari… L’escriptor Enric Larreula i la il·lustradora Pilarín Bayés fan 75 anys!

Enric Larreula és un escriptor autor de molts contes infantils i juvenils que va néixer a Barcelona. De ben petit va mostrar interès per la creació literària dibuixant i creant els seus còmics i tot i que va començar a treballar de molt jove en una fàbrica, mai va deixar de formar-se en una de les seves passions, el dibuix. Un problema de visió el va allunyar d’aquesta afició però de seguida va començar a escriure. L’Enric ha rebut diferents premis literaris, entre d’altres, el Premi Crítica Serra d’Or de literatura infantil 1984 pel conte Marduix, Premi Pere Quart d’humor i sàtira de l’any 1990 amb l’obra La propina i, una altra vegada, l’any 2000 amb La dutxa o el Premi Lola Anglada de contes breus per a nois i noies l’any 1990 per Contes per a un món millor entre altres.

Pilarín Bayés és il·lustradora i dibuixat de personatges i històries que han captivat nens i nenes de diverses generacions. La Pilarín ha il·lustrat al voltant de 700 llibres, traduïts a diversos idiomes, i ha treballat en infinitat de formats: auques, cartells, murals grans, sense oblidar la seva faceta d’escultora. A més, sempre ha compaginat la seva tasca com a mare de quatre fills amb la feina i amb el seu compromís social, polític i religiós. En èpoques de grans canvis i convulsions, la il·lustradora va participar activament en el procés de recuperació de la llengua i la cultura catalanes, tan malmeses durant el franquisme, amb la seva feina. Tota aquesta tasca a favor del país i dels nens i nenes li ha valgut diversos reconeixements com la Creu de Sant Jordi l’any 1991 o el Premi Serra d’Or. Als 75 anys, continua treballant amb la mateixa passió i entusiasme.

A la Biblioteca trobareu moltíssims llibres de l’Enric i la Pilarín! Gaudiu molt d’aquestes obres tan meravelloses! I sobre tot…. moltes felicitats Enric i Pilarín!!

img_7911

A més, aquests dies la Biblioteca s’ha sumat a la celebració de la 21ªSetmana de la Ciència, una iniciativa del Departament d’Ensenyament conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Un dels temes centrals de l’edició d’enguany són els llegums, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional dels Llegums. Per això, el passadís de l’escola s’ha omplert de llibres sobre alimentació, piràmides alimentàries, receptes i autèntics experiments científics per fer amb llenties, cigrons o mongetes. La selecció de llibres vol despertar i potenciar l’interès dels nens per l’alimentació saludable, les propietats i els avantatges dels llegums.

fullsizerender
img_7916
Els llibres hi seran un dies exposats a l’entrada de la biblioteca i aviat es podran agafar en préstec.

1 Comment:

  • Anna / Respon

    En Bernat ahir es va menjar tres plats de llenties més feliç que un gínjol!!!! Gràcies per aquestes inciatives tan interessants!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog