Acta de la reunió de delegats, equip de direcció i AFA del 14 nov.

Hola a tots!! Us fem arribar l’acta de la reunió que es va fer de delegats + equip directiu + AFA el 14 de novembre.

Assistents:  Carme (Cap d’Estudis), Roser (Directora), Josep Lluís (Secretari), Ana Aranda (Presidenta de l’AFA), Sergi (Junta AFA), Núria (P3)
Neus (P3), Lucil (2on),  Ana (3r), Eva (2on), Montse (6è), Maite (P4), Roser (2on), Carol (1er), Ana (1er), Emiliana (1er), Ana (2on), Rosa (P3), Júlia (4t), Marta (3r), Natàlia (5è), Laura (5è), Natàlia (3r), Núria (6è), Paula (P4), Laia (2n).

Temes tractats:
– Els canals de comunicació
– Eleccions al consell escolar
– Escola Nova 21
– Objectius metodològics
– Diferents temes exposats pels delegatsEls temes de l’1 al 4 els ha exposat la direcció de l’escola, ja que a la 1a reunió de delegats és l’escola qui proposa el tema i, d’altra banda, hi ha hagut un torn de temes exposats pels delegats.

Canals de comunicació
La direcció de l’escola explica la importància d’utilitzar els canals de comunicació adients i que hem de tenir en compte com a delegats:
Individual: si una família s’adreça a nosaltres amb algún problema, podem parlar nosaltres amb la tutora o indiquem als pares que ho poden fer ells mateixos. Però hem d’anar a qui té la font directa de la informació.
Interessos grupals: ens adrecem nosaltres a la tutora o a l’equip directiu i anar directament a qui té la informació.

Eleccions al Consell Escolar
Des de la direcció ens proposen que hem d’animar a les famílies a participar i posteriorment a votar ja que és l’orgue de participació més important de l’escola.
Les candidatures s’han de presentar a secretaria aquesta setmana: del 14 al 18 i penjar un minipost al blog de presentació amb foto.

Escola Nova 21
A través del web de l’Escola Nova 21 s’ha explicat quin és el propòsit , com és farà i s’han tractat especialment els següents punts:
– La definició d’un propòsit educatiu orientat a proporcionar competències per a la vida.
– Aprenentatge personalitzat. Pràctiques fonamentades en el coneixement de com les persones aprenen.
– Mecanismes d’avaluació per a l’orientació de l’aprenentatge. Nou sistema d’avaluació.
*Aquest tema s’ha tractat àmpliament i al web està molt ben explicat.

Objectius metodològicsS’exposen els objectius metodològics per aquest any que s’han concretat en:

  • Moment de rebuda: És el moment de l’escolta, salutació, lectura, concentració…es fa una rotllana on s’anticipa el que passarà durant el dia.
  • Manteniment de les especialitats:  Es mantenen algunes especialitats que no van vinculades a projectes o ambients (tot i que pot haver-hi alguna cosa): Educació física, Educació musical, Llengua anglesa
  • Ambients d’Escola: Són espais on l’alumnat troba diferents propostes.
  • Racons i tallers d’aprenentatge: Manipulant s’entenen les coses. Aquest any el projecte Llibris s’ha transformat molt en material didàctic.
  • Persona d’auxiliar de conversa activa de parla anglesa:  Durant 6 mesos (d’octubre a abril) a primària hi ha una persona de parla anglesa, l’Emma.

Temes proposats per les delegades
Les delegades exposen temes que o bé els han proposat altres pares o els presenten elles mateixes.
– Desconeixença de com funciona i com s’estructura el menjador i l’espai del migdia. Si hi ha algun problema no es pot accedir a les persones que estan allà, només amb el Carles, el coordinador: Des de l’escola miraran com conèixer als diferents monitors, com posar-los cara.
– Les safates metàl·liques no reflexen el costum de com es menja a casa, on no mengem alhora el primer i el segon plat i a més a més el segon plat es va refredant: Des de l’escola informen que s’està plantejant fer un canvi (canvi de safates per plats, servir-se un mateix per regular la quantitat segons la gana i no haver de llençar el menjar, …) que s’ha d’engegar amb el nou consell escolar.
– Queixa de que quan plou es posi dibuixos i es diu que hi ha altres opcions com fer manualitats: Es comenta des de l’escola que ja es tenen en compte altres activitats i que a la reunió de monitors es revisa el tipus de pel·lícula que es posa.
– Que a la reunió de famílies d’inici de curs estaria bé saber més de què es fa a música, educació física, …
– A les reunions amb les famílies, si tens més d’un fill al mateix cicle, no pots assistir-hi a les diferents reunions. Es comenta de poder fer un vídeo.
Des de l’escola s’estudiarà la demanda, que altres vegades s’ha intentat altres formats, i que com a delegats podem fer arribar propostes.
– Es comenta que hi ha un rumor de que aquest any no hi haurà concert de Nadal: L’escola exposa que als ambients de música es fomenta la creativitat, la cooperació, … i es considera que el format concert de Nadal com s’ha estat fent, potser no és el més coherent. Degut a això s’està plantejant què, com i on fer-ho, però que alguna cosa es farà.
– Una mare fa una proposta per canviar els números que hi ha a P3 i P4: L’escola acollirà la proposta i l’estudiarà.
– Una mare delegada fa saber de la xarxa “ciutat refugi” per sensibilitzar als nens i nenes connectant amb el barri: L’escola ja està en la mateixa iniciativa i el curs anterior ja s’havia estat treballant el tema.
– Es pregunta per la data prevista de finalitzar les obres: Es confirma que és la mateixa data prevista, a finals de novembre, i que, probablement, s’aprofitaria el pont de desembre per treure els andamis.
– Un grup de pares vol reactivar l’extraescolar de teatre que va quedar sense un mínim d’alumnes apuntats: Es facilita el mail de la comissió d’extraescolars.
– Es comenta l’existència de les Jornades Didàctica Matemàtiques d’ABEAM per si pot ser interessant per l’escola: S’ho miraran tot i que s’intueix una competitivitat excessiva.
– Es pregunta si es podria plantejar donar obertura als “pares voluntaris” a l’escola: Des de l’escola es comenta que aquest tema s’està revisant per la cabuda legal, ja que els pares no són docents. Tot i que de manera puntual ho veuen molt positiu.

 

*Aprofitem per comentar-vos que tant les actes d’aquestes reunions de delegats com les actes de la Junta de l’AFA les trobareu penjades al Blog de l’ AFA de forma permanent per a qualsevol consulta.

Junta de l’AFA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog