El drama dels refugiats, vist des dels ulls d’un exalumne de l’escola

El dia 20 de juny és el dia mundial de les persones refugiades. Aquest és un dels motius pels quals aquests dies trobem al passadís de secretaria l’exposició “No oblidem l’altre viatge“. Són fotografies, textos i petites instal·lacions que narren en primera persona l’experiència del Ferran Muñoz, exalumne de l’escola. El Ferran és a Grècia col·laborant com a voluntari en un camp de refugiats. Es trobava en una àrea de servei amb benzinera habilitada com a camp civil improvisat que els van desallotjar per reubicar en un camp militar. El Ferran va enviar un correu electrònic a la nostra escola explicant la seva experiència:
“Guerra i vides trencades. Eko era un poble d’alguna manera. Tothom es coneixia, hi havia activitats tot el dia, els infants anaven a l’escola o al Children Space i els adults ballaven o s’entretenien com podien. Bon ambient i convivència (dins el que cap). Dins les tendes hi havia la inevitable tristesa, però en “l’espai públic” s’hi podia arribar a respirar felicitat i rialles. La gent podia desconnectar…”
Us encoratgem a fer un passeig per la narració del Ferran dels seus dies a Grècia. Us deixem un tastet.
Aprofitem també per recuperar el recull de llibres que van fer les bibliotecàries de l’escola a principi de curs sobre el drama de Síria, els refugiats i les guerres. La literatura ens permet viure moltes vides i conèixer, sense haver-les viscut directament, altres realitats que ens fan actuar i ens ajuden a ser millors. Aquesta selecció vol ser una eina per a les famílies, que serveixi per ajudar a comprendre el món que ens envolta i poder gestionar l’impacte emocional de les imatges i notícies que ens arriben constantment. Tanmateix donada la impossibilitat de comprendre la magnitud dels esdeveniments és del tot necessari que les lectures puguin anar acompanyades de converses, debats, parers… Potenciar el diàleg, la mirada crítica, és convenient per sentir-nos més forts per canviar i exigir canvis que de ben segur han de ser possibles.
Bones vacances i bona lectura a tothom!
Comissió Mitxa de Biblioteca
IMG_4170
IMG_4171
IMG_4172
IMG_4174
IMG_4169

6 Comments:

  • Andreu / Respon

    Un drama. Els nostres avis també van ser refugiats.

  • Roser / Respon

    Molt bona feina comissió mixta !!!
    Aquesta expo ens commou i esperem que actuacions com la del Ferran i tants d’altres serveixi per poder oferir a aquestes persones uns moments millors dins de la seva crua realitat.
    Nomé l’educació pot contribuir a millorar el món !

  • Anna / Respon

    Moltes gràcies Ferran per compartir la teva experiència. Quina expo tan xula i colpidora…

  • Anna Sant / Respon

    Com me’n alegro que treballem aquests temes en profunditat a l’escola, potser podem aconseguir anar fent les coses una mica millor… Quin desastre de món:((

  • Irene / Respon

    Gràcies a tothom per l’exposició i novament per l’aportació, a la biblioteca de l’escola.

  • Carmen / Respon

    Gràcies per aquesta iniciativa. M’agradaria molt fer més coses que puguessin ajudar a les persones refugiades/migrants. Formo part de l’associació SraWakeUp i ara mateix estem col.laborant per construir una biblioteca a un camp de refugiats a Grècia. Si algú té llibres en anglès que vulgui donar, una companya marxa la setmana que ve allà de nou. Podeu enviar-me mail per quedar. Merci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog