Arrenca el Club de Lectura DMS

Al gener comença el Club de Lectura DMS, una iniciativa de les famílies de l’escola i l’equip de Biblioteca. El Club de Lectura és un espai de trobada per als alumnes de 4t i 5è de primària a qui els agrada la lectura, que llegeixen llibres proposats prèviament pels dinamitzadors del club (pares i mares de l’escola) i supervisats per l’equip de Biblioteca: l’Eulàlia, l’Eli i la Júlia. Un cop llegits es compartirà la lectura amb els companys del grup amb l’ajut dels dinamitzadors i es debatrà sobre l’estil literari, l’acció, els personatges, sensacions, experiències personals que s’hagin vist reflectides i impressions.

El ventall d’estil és divers. Hi haurà des de reculls de poemes, novel·les de misteri, contes… fins a texts de filosofia.

Les sessions seran cada dues o tres setmanes, amb grups de com a molt 16 alumnes per afavorir la conversa i el debat. Aquestes sessions es faran a l’aula gran de l’edifici de primària, els divendres a l”hora del pati de migdia (de 13.20h a 14:20h).

Des d’avui, a la Biblioteca es troba la cistella del Club de Lectura, amb els títols que es proposen des d’ara i fins a finals de curs. Començarem amb un text filosòfic: un fragment del Fedre de Plató que es repartirà en la primera sessió i es llegirà en grup. A la resta de sessions ja cal assistir amb el llibre llegit. De moment, alguns dels títols confirmats són Els Culdolla de Roal Dahl, La increïble història de… El nen del milió de David Walliams, L’estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde i L’illa del tresor tots dos de Robert L. Stevenson, La màgia de les paraules de Maria-Mercè Marçal, Contes per telèfon de Gianni Rodari  i un fragment de Les tres transformacions del Zaratustra de Nietzche (aquest últim també es repartirà el mateix dia de la sessió).

clublectura

Els llibres els deixarà en préstec la Biblioteca amb el suport de les biblioteques municipals o la compra del llibre (la Comissió Mixta de Biblioteca buscarà facilitats per aconseguir els llibres).

Els alumnes que vulguin participar s’han d’inscriure a la graella que està penjada a la porta de la Biblioteca.

Animem als vostres fills i filles a participar en aquesta experiència!

lectura

3 Comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog