Històries del Tió explicades per la Lali Camps

El passat 19 de desembre, la Biblioteca va organitzar l’última sessió de contacontes del trimestre. La contacontes va ser la Lali Camps, mare de l’escola. La Lali és llicenciada en interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona, en l’especialitat de teatre musical. I forma part de la companyia Filipetto Corporation, companyia de teatre  visual! Així que va ser tot un luxe tenir-la a la Biblioteca! Va fer una interpretació magnífica de dos contes de Nadal: El tió al país dels contes i La Bruixa i el tió. 

lalidest

lali3

El tió al país dels contes, de Vivim del cuentu i il·lustracions d’Albert Vitó. Editorial Baula

Aquest és el sisè dels Contes desexplicats que editen els Vivim del Cuentu i, com no podia ser d’una altra manera en aquestes dates, tracta sobre la tradició del tió de Nadal però… capgirada com un mitjó, i amb molt sentit de l’humor! Sabeu d’on ve el tió? Sabeu que va sortir disparat d’una caseta de fusta molt famosa que un llop va destruir? I us imagineu que els hi fa cagar el tió a personatges com la Ventafocs o com els 7 nans de la Blancaneus? I d’on ve la cançoneta “caga tió, ametlles i turró...”? Tots aquests dubtes els va respondre la Lali!

tiocontes

La bruixa i el tió, de Susana Peix i il·lustracions d’Òscar Julve. Editorial Baula

Vet aquí una bruixa molt fredolica que, per no passar fred a l’hivern, va inventar un encanteri que convertia qualsevol objecte en fusta. De vegades, però, els conjurs tenen conseqüències inesperades…“Vet aquí una bruixa, vet aquí un tió, ja podeu preparar el bastó!”

tiobruixa

Moltes gràcies, Lali! I Bones Festes a tothom!

lali2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog