Una vintena de llibres de coneixement nous a la Biblioteca!

La Biblioteca ha renovat el fons de llibres de coneixement, aquells que no aporten simplement informació, sinó també coneixements. Són un pas alternatiu a Internet que cal valorar i donar-ho a conèixer, molt lluny de les populars enciclopèdies.

Segons l’IFLA, la Federació Internacional d’Associacions de Bibliotecaris i Institucions (les sigles provenen de la denominació en anglès: International Federation of Library Associations and Institutions) recomanen que les biblioteques tinguin 10 llibres per nen: 5 de coneixement i 5 d’imaginació. La comissió mixta de Biblioteca de l’escola considera que a la nostra biblioteca és millor 6 d’imaginació i 4 de coneixement. I aposten, ja ho sabeu, per tenir els millors llibres. Per això, es consensua amb tot l’equip quines compres cal fer per a aconseguir-ho. Sempre tenint en compte, no només les edats sinó també els nivells de lectura, els gustos, etc..

IMG_8679
Els llibres de coneixement cal trobar-los bons, atractius pels nens i entenedors. A més, l’Eulàlia, la Júlia i l’Eli saben que si no s’actualitzen, no agraden. Per això és important conèixer quins treballs monogràfics s’acostumen a fer a cada nivell i classe per aconseguir el millor material. Abans de Nadal l’Eli i la Júlia van anar a assessorar-se amb la bibliotecària de l’Associació de Mestres Rosa Sensat i amb la llibretera especialitzada en literatura infantil i juvenil, Oblit Baseiria, de la llibreria Casa Anita. Amb tot van fer la “carta als reis” i… ja els tenim! Hi ha més d’una vintena de títols! N’hi ha en català i en castellà, d’art, ciència, política, socials… Us animem a fer una ullada ara que es troben exposats al passadís i a que els agafeu en prèstec  quan ja tornin a la Biblioteca!

IMG_8601

 

Aquí teniu els títols: Iluminatura, Metropolis, Monumental, Mundo natural, Per què a l’art sempre hi ha gent despullada, Hay clases sociales, Cómo puede ser la democracia, Inventari ocells, Comptant lleons, Las aves, Tota la gent del món, En família!, Inventari insectes, La lluna i els estels, La verema, Oliveres, olives i oli, Astrocat y las fronteras del espacio, Aventura atómica, Nosotros, nuestra historia, El jardí de les meravelles, Les estacions de l’any, Las meninasPablo Picasso. 

Durant el curs, l’equip de Biblioteca no para! A més de les donacions, es compren llibres a l’inici de curs (entre l’AFA i l’escola), per Reis (a càrrec de l’escola) i per Sant Jordi (a càrrec de l’AFA). Al llarg del curs es fa neteja i s’actualitza la catalogació dels llibres. Ja veieu que mantenir la Biblioteca sempre lluent és una tasca continua!

IMG_8600

1 Comment:

  • Anna / Respon

    Ens sentim orgullosos de tenir una biblioteca tan fantàstica!!!!
    Gràcies a tots per la implicació!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog