La Maria Mendoza, la primera contacontes del curs

Els contacontes tornen a la biblioteca! El passat 24 de novembre, la Maria Mendoza va estrenar la temporada de contacontes d’aquest curs. I l’èxit va ser total! Va tenir un públic molt entregat que va vibrar amb el conte i amb l’activitat que va oferir després.

El conte que va relatar va ser El Sol, la Lluna i l’Aigua, una llegenda del folklore de Nigèria que explica com el sol i la lluna es troben en el cel, mentre que l’aigua és amb nosaltres a la Terra.

La Maria és tallerista de l’escola. Llicenciada en Belles Arts i amb formació en teatre i dansa,  s’ha anat especialitzant en l’àmbit artístic- educatiu (Introducció a l’Educació Viva, Awareness throught the body, Segni Mossi, Educart pel desenvolupament…).

Com a tallerista, la Maria fa a l’escola les extraescolars de plàstica i dansa (en anglès) per a infants. Fora de l’escola, fa els tallers matinals de Dansa en Família i tallers oberts de plàstica a la Casa Orlandai. A més, condueix un taller de Dansa i Moviment per a gent gran al Casal de Gent Gran de Sarrià.  La Maria també escriu contes a la revista infantil El petit Magazín, pinta mandales sobre panderetes (la trobareu a la fira de Sarrià!) i balla en diversos projectes (pròximament col·labora amb la companyia “Cascas d’Ovo” dins el Festival Salmon del Mercat de les Flors). Caram amb la Maria!

contacontes2

contacontes1

contacontes3

El Sol, la Lluna i l’Aigua, de Laura Herrera i Ángeles Vargas. Traducció d’Anna Gasol Trullols. Editorial Ekaré.

El Sol i la Lluna sempre juguen a casa de l’Aigua. Anirà l’Aigua a casa dels seus amics? Què passarà quan els visiti? Una llegenda de Nigèria per explicar i cantar.
El Sol, la Lluna i l’Aigua és un conte molt popular del folklore nigerià i ha estat traduït a moltes llengües. Aquesta versió inclou uns versos que es poden musicar, perquè segons els narradors de contes de Nigèria, una història sempre queda millor si hi afegim cançons, ritme de tambors i balls.

contecontes4

contacontes5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog