El divendres 9 Juny a les 16.45h tindrà lloc el darrer Contacontes de la Biblioteca de l’escola. Serà a càrrec del grup Vivim del cuentu, una companyia que explica contes a tort i a dret per a petits i grans. Atenció…. perquè aquesta serà una actuació diferent, participativa i engrescadora per acomiadar el curs i desitjar-nos una bona lectura d’estiu.
Contes ballats i cantats? O danses i cançons contades? Els culs més inquiets podran cantar i ballar alhora que gaudiran d’una bonica història relacionada amb cada ball i cada cançó.
Aquesta vegada el conte es representarà a la pista del mig de l’escola, a les escales, i no a la Biblioteca! Us hi esperem a tots!
Les propostes de la Biblioteca
Com cada any, quan arriba l’estiu, l’equip de la Biblioteca fa una selecció de títols per llegir durant les vacances, tant si marxem a la platja, a la muntanya, o ens quedem a la ciutat. Els podeu trobar exposats al passadís de la Biblioteca, que com sempre, l’Eulàlia, la Júlia i l’Eli s’han esmerat a decorar… aquesta vegada ja veieu que té una inspiració molt estiuenca!!
Pels alumnes de cicle infantil, recomanen El petitgran Bubu de Beatrice Alemagna (Ed. Corimbo), una tendra i divertida reflexió sobre el nen petit. Bubu està ansiós per demostrar que ja no és un bebè. Vol que tots sàpiguen que està a punt de ser un nen gran’ i, per demostrar-ho, s’enorgulleix de les seves habilitats recentment descobertes. També El jardí màgic, de Lemniscates (Ekaré), a mig camí entre un àlbum documental i narratiu, Es presenta la fascinació que viu una nena que passeja per un jardí ple de bestioles, arbres i plantes que s’aniran transformant amb el pas de les estacions. Unes pàgines finals donen resposta a preguntes bàsiques sobre alguns animals, com ara: Per què l’eruga es converteix en papallona?
I per últim, Cómo encender un dragón apagado de Didier Lévy i Fred Benaglia (Libros del Zorro Rojo). No ho diu enlloc, però aquesta és la gràcia, una manera fantàstica i divertida per posar-nos en la pell dels protagonistes, viure les seves emocions i sobretot fer que un drac deixi d’estar apagat.
Pels alumnes de cicle inicial, recomanen L’enorme i malvat ferotge d’Ingrid Chabbert i il·lustracions de Guridi (Ed. Brúixola). Al protagonista d’aquesta història li agrada nedar al riu, fer la migdiada al sol i, sobretot, fugir de la gent, estar sempre tot sol! Però un bon dia coneix algú molt especial i la seva vida comença a canviar…
L’altre és Les arrugues de la vida, de Simona Ciraolo (Ed. Andana), un àlbum tendre que ens presenta una àvia actual amb un passat. La seva néta descobreix els valuosos records que amaga cadascuna de les arrugues en els replecs de la pell i el temps.
Pels lectors que es troben a cicle mitjà, L’illa de Paidonèsia d’Oriol Canosa i il·lustracions de Gabriel Salvadó (Ed. La Galera), un epistolari ple d’humor, entre un infant que s’ha independitzat dels pares, i els destinataris de les seves missives. Tots els imprescindibles per poder organitzar-se en un món nou en el qual de mica en mica aniran arribant altres infants. Ha guanyat el Premi Josep M. Folch i Torres 2016.
L’altra proposta és Aprenent de cavaller, Els dracs no saben nedar de Vivian French i il·lustrat per David Melling (Ed. Baula). En Sam somia convertir-se en un noble cavaller, però no sap com aconseguir-ho. Un viatge dels seus pares l’obliga a conviure amb la seva pesada cosina Prune, l’excèntric oncle Archibald i les estranyes criatures que la seva tieta Eglantine cuida al castell Mothscale. Quan el drac Godfrey queda atrapat en un pou, en Sam i la Prune fan un descobriment increïble que podria ajudar en Sam a fer realitat el seu somni.
I per últim, les propostes per cicle superior són Que bé que ens ho hem passat! de Michael Morpungo i il·lustrat per Quentin Blake (Ed. Bambú). Després de molts anys, i per tal de no oblidar-la, una mestra narra una estada amb els seus alumnes a una granja, una estada que cada any és especial, però aquell any encara ho és més. En Ho, és un noi refugiat adoptat per una família anglesa, des que va arribar del seu dur i tràgic viatge no ha parlat ni gota. L’estada a la granja l’acostarà al seu antic món. Una història commovedora, dura i tendre. I, per acabar, Els imaginaris, d’A.F. Harrold i il·lustracions d’Emily Gravett (Blackie Books). En Rudger és el millor amic de l’Amanda. En Rudger no existeix. És l’amic imaginari vingut d’un món imaginari i que l’Amanda es troba un dia dins l’armari. Però ja sabem que a les aventures, en els moments més perfectes, apareixen personatges malvats, com ara el senyor Bunting. Alguns diuen que Bunting s’alimenta d’amics imaginaris, i sembla que ha flairat a en Rudger. Una història extraordinària, trepidant i una mica enrevessada sobre la pèrdua, la companyia i la identitat.
Recordeu que tots aquests llibres es troben a la Biblioteca i els podeu agafar en prèstec!