RESUM XERRADA: COM FER UN BON ÚS DELS GRUPS DE PARES DE WHATSAPP 18-03-2015

El Whatsapp és una eina moderna, eficaç, pràctica i immediata per compartir informació o organitzar coses. Com altres xarxes socials té molts aspectes positius sempre i quan en fem un bon ús.

El risc d’aquesta eina és convertir-la en un fòrum d’opinió, rumorologia, protesta, crítica, enuig, xafardeig o inclús insults en el que es refereix a l’escola, professors, a algun nen o família, monitors… El perill d’això és engrandir el problema, donar com a fets opinions de persones, crear opinions generalitzades de la classe a partir d’un rumor, posar en alerta a tota una massa silenciosa, i tot plegat pot donar lloc a malentesos, ofenses, tristesa o dinàmiques negatives a l’aula.

D’altra banda assabentar-se de quelcom que li ha passat als nostres fills a través d’un grup de whatsapp segons el nostre punt de vista és una manca de respecte cap als nostres fills. No estem enfocant correctament la comunicació amb els nens, perdent la confiança que ens puguin tenir i no fomentant el diàleg. Hem de vetllar per la privacitat de la vida escolar dels nostres fills així com dels altres companys/es. Si l’escola no ha notificat res és que ja ho ha resolt o que no és prou important.

Finalment un altre ús força extés que no ajuda als nostres alumnes i fills és els grups de whatsapp pels deures. Des de l’escola entenem els deures com una eina per començar a fer responsables als nens de les seves petites obligacions i a aprendre a organitzar-se. Si ens convertim en secretaris dels nostres fills no aconseguirem el nostre objectiu i a la llarga els anirà en contra.

Davant de tots aquests fets valorem com a importants a tenir en compte els següents punts:

  1. Fer grups per a organitzar activitats concretes. Amb finalitat pràctica.
  2. Expressar-se sempre amb respecte i correcció.
  3. Evitar converses que poden derivar al xafardeig o a comentaris despectius.
  4. Procurar tallar de manera educada, diplomàtica i respectuosa quan veiem que passa el punt 3.
  5. Abandonar el grup, ser valents, si veiem que aquest serveix per comentar problemes.
  6. No utilitzar el grup per fer de secretaris dels nostres fills i filles.
  7. Supervisar i ensenyar el bon ús del whatsapp als nens i nenes que ja tinguin mòbil o utilitzin els dels seus pares per a fer grups propis.
  8. Si els delegats/des veuen una preocupació recurrent en un grup comunicar-se amb l’escola.
  9. I darrer però no per això menys important, parlar amb direcció, tutors, secretaria… per tal d’aclarir qualsevol tema que ens preocupi. Anar sempre a la font.

 

Cristina Regué i equip directiu de l’escola

Categories

Subscriu-te al blog