Tres catorceEl nombre pi és una relació màgica de la geometria que han utilitzat uns alumnes de la UAB per fer aquest preciós vídeo. No aconseguiran que els joves es apassionin per les matemàtiques però almenys potser serveixi perquè s’adonin de la seva importància en la vida diària. 
A primària els nens aprenen 4 llenguatges: 

  1. Els idiomes i el domini de parlar, llegir i escriure, 
  2. la música, 
  3. el llenguatge del cos, 
  4. i el llenguatge de les matemàtiques. 

Potser aquest últim sigui el més oblidat per les famílies a l’hora de practicar en el dia a dia. Hi ha múltiples maneres d’estar contínuament millorant: jocs de lògica, càlculs mentals, mesures i proporcions en receptes de cuina, números dels carrers, el futbol, les compres, joc de pedretes a les mans, jocs de geometria, fins i tot d’àlgebra amb les xarxes socials, etc. Les mates són en cada racó de les nostres vides, ja que és un llenguatge per representar-la i fer-la més fàcil. 
Aquest estiu ha estat bonic veure la iniciativa de dos diaris, El país i La Vanguardia amb reptes matemàtics. Els del país, són bastant complicats i estan a internet, els de la Vanguardia són senzills, fins i tot accessibles al tercer cicle de primària i es poden rescatar a l’hemeroteca de La Vanguardia. Papes i mames, a practicar mats amb els nostres fills jugant.
Links: Societat catalana de les matemàtiques, RSME, Divulgamat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog