Tot a punt per al nou camí escolar del DMS

Aviat tindrem el nou camí escolar del DMS enllestit. S’inaugurarà el 14 de març coincidint amb la festa del dissabte ecològic, tal com ja us ho vam anunciar aquí. Les properes setmanes se n’ha de decidir el traçat final i l’Ajuntament farà les millores que calguin per tal de fer el recorregut més segur. L’AFA està treballant braç a braç amb l’escola i els responsables del districte de Sarrià-Sant Gervasi per tenir una via de circulació preferent senyalitzada que ha estat escollida entre els recorreguts més utilitzats pels alumnes.

El camí escolar és una iniciativa de l’Ajuntament que juntament amb les escoles, les famílies i els agents del barri (com ara els botiguers) identifica el traçat d’anada i tornada de l’escola a casa fent del carrer un entorn segur, acollidor i formatiu. En aquests moments, les altres escoles del districte (Tàber, Costa i Llobera, Orlandai i Nabí) ja tenen el seu.

unnamedEl disseny dels carrers, les voreres i una bona senyalització són elements clau en la delimitació del camí escolar. Des d’un punt de vista de mobilitat, s’han dibuixat les zones d’estudi, s’han identificat tots els elements de la xarxa viària, s’ha fet el reconeixement territorial i la catalogació dels elements urbanístics i de mobiliari urbà que podien representar un perill per als vianants i conductors. Per tot plegat, totes les famílies vam rebre –via agenda escolar– un mapa on més de 100 famílies han dibuixat les rutes que fem servir per arribar a l’escola i tornar a casa. Els alumnes de 2n, en representació de tots els alumnes de l’escola, han preparat una llista de peticions per millorar la seguretat del camí escolar que juntament amb les recomanacions que estem preparant des de la Comissió de camí escolar de l’AFA es faran arribar a l’Ajuntament. Totes les propostes es debatran en una reunió amb els tècnics de mobilitat de l’Ajuntament i els representants del districte per tal d’arribar a un consens sobre les millores a fer en els propers mesos. A més, les AMPA del districte ens hem unit en un front comú per defensar la seguretat a l’entorn de les nostres escoles i per defensar davant de les autoritats del districte de Sarrià-Sant Gervasi les propostes d’uns i altres per aconseguir millores.

Som conscients que l’accés a l’escola als matins no és fàcil, i tampoc la sortida a la tarda, i en aquesta aventura d’arribar i sortir de l’escola ens creuem tots: Pedibus, caminants, cotxes, motos, bicicletes, patinets, monopatins i també el bus del Barri 130, el V7 i el 66, que fan la volta a la rotonda. Entre tots podem fer més fàcil aquests moments del dia. La feina per fer realitat el nostre camí escolar i pacificar l’entorn de l’escola és feina de tots. Des de l’AFA us mantindrem informats de quins són els passos que caldrà seguir.

Qui vulgui col·laborar en tasques relacionades amb el camí escolar i la mobilitat es pot adreçar a l’adreça de correu electrònic: ampadms@gmail.com

I vosaltres, aneu caminant a l’escola? Durant el trajecte, trobeu algun obstacle que us dificulti el camí? Voreres mal arrenjades, pas de vianants amb poca visibilitat… Si és així, podeu fotografiar-ho i enviar-nos les imatges al mateix correu electrònic?

I els vostres fills, van caminant a l’escola? Quina edat tenen? Des de quan van sols? Ho fan acompanyats de germans? O d’altres nens de l’escola? A partir de quina edat penseu que poden anar sols? Quines són les vostres pors i preocupacions? Us animem a deixar comentaris i a explicar-nos la vostra experiència en aquest blog.

2 Comentaris:

Deixa un comentari

El teu email no es publicarà. Camps marcats amb * són obligatoris

Categories