Sessió de contacontes amb la Mariona Trench

El passat dimarts 24 de novembre vam tenir una sessió de contacontes amb la Mariona Trenchs a la qual ella mateixa posa el títol d’«Emmiralla’t en un llibre». I no volíem desaprofitar l’ocasió per dedicar-li unes ratlles en el nostre blog. Els nens s’ho van passar d’allò més bé, van estar molt atents tota l’estona i no van treure ni l’ull ni l’orella a la seva narració. I us n’expliquem el secret.

contacontes3

I és que la Mariona fa una cosa particular quan narra els seus llibres i és que els posa música i sons diversos que ella mateixa produeix, és a dir, acompanya el conte amb la seva pròpia música. Així, mentre passava les pàgines del conte Flora i el flamenc, tararejava la cançó de la pel·lícula Somriures i llàgrimes (The sound of music), My favorite things (la recordeu, oi?). A Shhhh tenim un pla (en què apareixen bastants personatges), la Mariona feia tot tipus de veus diferents, de persones, d’animals… En el conte Historias sin fin, un llibre amb forma de puzzle, jugava amb les pàgines i, quan cada animal es menjava un animal, ella feia el soroll de com se’l menjava. Amb aquest art de la Mariona per narrar els contes, va aconseguir deixar ben bocabadats els nens i, fins i tot de vegades, una mica espantats!! Uhhhh!!!

contacontes

Va ser poc menys d’una hora que va durar el contacontes, però el ritme no va decaure en cap moment, va ser genial. Tots ben atents. I és que, quan la Mariona ens explica qui és, entenem el per què de la màgia que crea. Amb les seves pròpies paraules, ens diu: «He quedat encisada pel món de l’àlbum il·lustrat i busco arreu històries que em facin vibrar, i així poder-les compartir amb els enamorats de la paraula, la mirada i la sonoritat. Em sento molt jo, quan canto, llegeixo, camino o ballo. M’agrada tenir temps per fer les coses sense pressa, buscar estones de silenci i tenir temps per badar».

contacontes2

Oi que és bonic el que diu? Doncs intentarem no perdre-li la pista.

 

Moltes gràcies Mariona.
Fins aviat!!

1 Comment:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog