Ser família acollidora, una experiència molt enriquidora

La Cristina, la mare acollidora de l’Eloi i en Pau, ens ha fet arribar una nota de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA) on alerten de la necessitat de trobar famílies que puguin fer acolliments de caps de setmana i vacances per a infants i adolescents majors de 9 anys.

Aquest tipus d’acolliment va destinat a nens que estan en els centres de la Generalitat i no tenen l’oportunitat de sortir-ne. L’objectiu de l’ICAA és que els nens trobin una família on se sentin a gust, que els serveixi de referent i amb qui puguin passar caps de setmana i vacances en un entorn diferent i enriquidor.

banner acolliment

El cas de la Cristina és una mica diferent, ja que l’acolliment de l’Eloi i en Pau no és només acolliment puntual, sinó que és una modalitat d’acolliment permanent, en la qual per diferents circumstàncies és molt improbable que els nens hagin de tornar amb la seva família d’origen. Van començar l’escola a P4 i P5 i al febrer ja farà 5 anys que estan tots junts.

cristina petit

Ens explica que és una experiència que només li ha aportat coses bones. Encara que l’acolliment sigui de llarga durada, curta o puntual, les famílies sempre tenen el recolzament de l’Institut, hi poden trucar, preguntar o avisar en el cas que alguna cosa no vagi bé. Sempre hi ha una persona molt pendent de tot i amb qui pots comptar. Abans de fer l’acolliment, van a conèixer la família i els professionals de l’ICAA trien quin pot ser el perfil més idoni per a cada casa (nen, nena, edat, etc.). És un procés gradual i que es fa al ritme que cada cas requereixi.

Les famílies que acullen poden ser famílies amb nens petits, però també ens va explicar la Cristina, que en molts casos són pares amb fills ja grans i, fins i tot, avis joves que encara es veuen amb força i vitalitat per tenir algú al seu càrrec.

Si voleu més informació sobre l’acollida, podeu consultar el web de la Fundació Infància i Família o la guia de l’acolliment de la Creu Roja.

I com podeu col·laborar vosaltres amb aquest projecte?

Doncs ho podeu fer adreçant-vos directament a l’ICAA o fent-ne difusió entre els vostres amics, familiars, veïns, coneguts… Si coneixeu d’algun espai (institut, escola, esplai, associació de veïns, etc.) on podria ser interessant fer arribar aquesta informació, sapigueu que des de l’ICAA es poden organitzar xerrades per explicar tot el procés de l’acolliment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog