Roser Ros a l’escola – Comissió de Biblioteca

Primera Comissió Mixta Escola-AFA

Estem feliços d’anunciar-vos que s’ha constituït la primera comissió mixta entre l’escola i la Junta de l’AFA per treballar conjuntament.

Es tracta de la Comissió de Biblioteca, que vol afavorir el gust per la lectura de tota la comunitat escolar i aprofitar al màxim les potencialitats de la nostra biblioteca escolar.

La Comissió està formada per part de l’escola per Roser Bassedas, Carme Robla, Eulàlia Salat, Júlia Joanet i Andrea Jiménez; i per part de la Junta de l’AFA per, Miren Guinea, Sergi Grau i Amaia Clemente.

Anireu sentint notícies de la Comissió, però ja us avancem algunes accions:

  • Amb la col·laboració d’algunes famílies, s’ha fet la primera ITV de Biblioteca: manteniment, revisió e identificació dels llibres que tenim . Ens vam ajuntar el passat dissabte 9 de maig. Properament, abans de final de curs, farem una segona trobada-ITV, ja us en informarem amb temps.
  • El proper dimarts 19 de maig tindrem un Contacontes molt especial a càrrec de la Roser Ros. N’hi haurà per tothom: mestres, famílies i els nens i nenes.

Les sessions adreçades a adults (mestres a les 12:45 i mares i pares a les 15:30) versaran sobre la necessitat i responsabilitat d’explicar contes; la tradició oral, el ventall de contes que hi ha, l’ordre recomanable per introduir-los segons les edats. Ens parlarà del perquè cal explicar contes al llarg de tot el parvulari i primària, perquè cal repetir-los o llegir-ne un fragment seleccionat o mirar una il·lustració triada. A les 16:45 ens oferirà un conta contes pels petits.

Roser Ros: “Escoltar un conte et dóna coses que no trobes en una pantalla”

Roser1-186x186

És Premi Nacional de cultura 2010 i doctora en pedagogia, fundadora i presidenta de Tantàgora, un espai de creació i de difusió de la literatura catalana escrita i oral. “Els anys d’explicar contes i ensenyar l’art de narrar-los han modelat a la perfecció l’eina més valuosa de Roser Ros. Amb una veu melosa, manté l’atenció de qui escolta i deixa una idea ben clara: el plaer d’escoltar un conte és tan intens en nens com en adults”. (Diari Ara, Juny 2012)

 

Us animem a assistir-hi perquè és un luxe comptar amb una persona com la Roser Ros.

Una abraçada,

Comissió de Biblioteca

 

 

2 Comments:

  • amaia / Respon

    Un agraïment molt especial al Lluís Villanueva i la Susanna Garachana, que a més de fer un fantàstic conta contes el van fer gratuïtament, i aixó ens ha permés, sense despesa adicional, d’oferir aquesta activitat a tota la comunitat educativa! Gràcies!!

  • Susanna / Respon

    Va ser un plaer. Ens ho vam passar molt bé! Gràcies als qui van venir 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog