Resum de la primera reunió de l’any de la junta de l’AFA

El passat dimarts 20 de gener va tenir lloc la primera reunió de la Junta de l’AFA d’aquest 2015. Podeu consultar aquí l’acta de la reunió, tot i que en aquest post us fem un resum dels principals temes que es van tractar i de les decisions que es van prendre:

1. Es va decidir canviar la data de la festa de l’AFA perquè l’Ajuntament ha fet una modificació del calendari de festius locals. La festa finalment serà el dia 6 de juny.

2. Es volen actualitzar les dades i les possibilitats de participació de les famílies. Això ja es va demanar fa dos anys per afavorir diferents maneres de participar a la vida escolar. Es demana a petició de l’escola que vol actualitzar el llistat de famílies, atès que falten totes les que han arribat en els darrers dos anys i, en canvi, se n’han d’eliminar les que ja han marxat. Es tracta d’una petita base de dades de famílies que s’ofereixen per col·laborar puntualment amb l’escola i participar en activitats educatives o d’altra mena (per exemple,  “sóc meteoròleg i puc…”; “sóc músic i puc…”). Així, l’any passat l’escola va cridar de la llista alguns pares i mares arquitectes per si volien acompanyar els nens de 6è en una sortida a l’Eixample.

Us anirem informant perquè estem estudiant fer el qüestionari online a través d’aquest blog.

3. Biblioteca: està agafant embranzida la col·laboració amb l’escola per dinamitzar al màxim l’ús de la biblioteca. En aquest sentit, es farà una reunió amb la mestra encarregada, l’Eulàlia, tutora de 5è A i us mantindrem informats properament de les decisions preses en aquest projecte.

4. Camí escolar del DMS: està previst que s’inauguri al març. La Junta ha estat en contacte permanent amb les AFA/AMPA de totes les escoles del districte i amb els representants de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona per decidir el traçat final i fer totes les millores que calguin per aconseguir el recorregut més segur.

5. Més coordinació entre l’AFA i el Consell Escolar. Les noves representants de les famílies al Consell, Eva Querol i Jordina Casademunt, estan treballant amb l’AFA per millorar la comunicació i la col·laboració entre totes dues institucions. D’entrada, tots dos s’enviaran mútuament les convocatòries i, per part dels representants de les famílies al Consell, es proposarà la seva assistència de manera rotativa a les reunions de la Junta.

6. Xerrada sobre la Iniciativa Legislativa Popular per l’educació pública. Un grup d’AFA del districte volen promoure una xerrada sobre la ILP. La Junta parlarà amb la Comissió Groga de l’Escola Tàber per dinamitzar l’actuació que es pugui decidir.

7.  Reunió de delegats: es convocarà properament.

Us recordem que totes les famílies poden assistir a les reunions de la Junta de l’AFA, tant de forma esporàdica com regular. Us informem que la propera reunió de l’AFA serà el 16 de febrer a les 21 h a la sala de mestres.

2 Comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog