Resum de la Junta de l’AFA del mes d’abril

El passat dijous dia 9 d’abril va tenir lloc la quarta reunió de la Junta de l’AFA d’aquest 2015. Dir d’entrada que ens va fer especial il·lusió comptar amb cares noves, pares i mares que fan l’esforç de venir a escoltar i a aprendre els ets i uts de les moltes tasques que gestionem des de la Junta, per poder-se implicar progressivament.

Podeu consultar aquí l’acta de la reunió. Per tal que estigueu al cas, us resumim els principals temes tractats i decisions preses:

1. Buidat de les respostes de la Direcció de l’escola a les consultes/dubtes que es van plantejar a la passada reunió de delegats. En reunió de coordinació, la Junta va traslladar a la Direcció els diversos temes que inquietaven a les famílies segons el sondejat a la reunió de delegats, i la Direcció va donar la seva opinió de cada tema així com va prendre nota oportuna d’alguns temes que no eren del seu coneixement. Es pot consultar el detall a l’acta, en l’apartat segon, “reunió de coordinació”.

2. Convocatòria d’una nova reunió amb els delegats a mitjans o finals del proper mes de maig. Es tractarà d’una reunió centrada en parlar del pressupost per l’any vinent, i la intenció de la Junta és implicar a les famílies de forma més directa, a través dels delegats, en el coneixement i la confecció d’aquests pressupostos.

3. Natació a Can Carelleu. Ens fem ressó del litigi que les diverses escoles/AFAs del Districte mantenen, a nivell extrajudicial, amb l’empresa prestatària del servei de natació per causa d’un increment, que considerem totalment injustificat, del 21% del preu del servei (preu brut). S’estan duent a terme accions conjuntes per reclamar allò que és just.

4. Camí escolar: (es detallarà en un post en breu).

5. Dinamització de la biblioteca. Com ja s’informava en anteriors resums, es concreta la col·laboració per dinamitzar al màxim l’ús de la biblioteca. S’ha creat ja una comissió mixta per sumar esforços per part de tothom -escola i famílies-, i s’han planificat diverses activitats i projectes a curt o mig plaç, dels que se us informarà degudament pels canals habituals, via circular dms, bloc i/o delegats.

6. S’executa una partida pressupostària de la col·laboració de l’AFA en el manteniment de les instal·lacions: s’aprova un dels pressupostos aportats per la comissió encomanada de la gestió, i en data recent ja s’ha fet la primera instal•lació en una clase de l’edifici de primària (5è-A) d’uns vinils o làmines solars, llur funció és la de minimitzar l’efecte enlluernament i estabilitzar la temperatura a les aules, incidint de pas en l’estalvi energètic.

7. Diversos membres de la Junta van asistir a l’Assemblea General de la FAPAC, que va tenir lloc el passat dia 17 de març. En el pla de debat sobre polítiques/lleis educatives, la FAPAC proposa dur a terme una iniciativa pròpia (en positiu) exposant què és el que com a AFA volem.

8. A títol informatiu, la President de l’AFA va explicar que el partit polític amb candidatura a l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona en Comú, va convocar una reunió amb les diverses AFAs de Districte, per presentar el seu programa i fer un anàlisi de la seva situació al barri i de sobre quins ítems prioritzarien les seves polítiques en cas de tenir poder decisori.

S’ha convocat la propera reunió de la Junta pel proper dia 4 de maig, com sempre en segona convocatòria a les 21 hores. Oportunament es comunicarà l’ordre del dia. No cal recordar que tothom que vulgui assistir-hi hi està convidat.

2 Comments:

 • Marta (mare d'en Julià p-4 balena) / Respon

  Benvolguts/des,

  Moltes gràcies per la feina que esteu duent a terme.

  Marta

 • Anna / Respon

  Bona feina,
  gràcies per compartir-ho.

  Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog