Resultats enquesta de mobilitat al DMS de Setembre 2020


Volem compartir amb totes les famílies els resultats de l’enquesta de mobilitat que es va fer des de la comissió el passat mes de setembre. A partir de l’anàlisi d’aquestes dades volem ajudar a millorar la convivència de les famílies entre vianants, transport escolar, transport públic i cotxe a les arribades i sortides de l’escola. 

Totes les casuístiques que vàrem recollir a l’enquesta es tenen en compte per a les diferents iniciatives que estem impulsant, tot i que un dels objectius de la comissió de mobilitat és impulsar la pacificació i la reducció de la contaminació a l’entorn escolar.

Aquí hi ha un resum de les dades que vàrem recollir:

Desplaçaments al matí

percentatge alumnespercentatge famílies/vehicles
A peu25,12%22,96%
Bicicleta o patinet6,59%7,04%
Cotxe33,17%30,00%
Moto0,73%1,11%
Transport escolar10,73%12,96%
Transport públic23,66%25,93%
Desplaçaments a la tarda
percentatge alumnespercentatge famílies/vehicles
A peu30,64%27,02%
Bicicleta o patinet4,66%5,26%
Cotxe31,37%32,63%
Moto1,23%1,75%
Transport escolar8,82%10,18%
Transport públic23,28%23,16%

En properes publicacions us presentarem l’anàlisi detallat de cada opció i propostes de solucions que podem aportar a cadascun dels problemes que ens vàreu detallar.

Aprofitem per deixar-vos aquesta informació de l’Ajuntament de Barcelona sobre el programa protegim les escoles i com han d’anar modificant-se els entorns escolars. 

Si us voleu animar a participar a la comissió, encara que només sigui de manera puntual, per millorar el vostre camí per anar a l’escola, podeu contactar amb nosaltres a través del correu mobilitat@familiesdms.cat.

Comissió de mobilitat

1 Comment:

  • Carme / Respon

    Voldria saber, a banda de l’aparcament privat que comenteu (quant es triga caminant i quin cost comportaria?), si s’han estudiat altres alternatives per les famílies que vivim fora de zona de residència (no podem aparcar a zona verda) i no disposem del temps (1h/1,5h per anar i 1/1,5 h per tornar) per poder anar en transport públic i/o hem de recollir més d’un fill en diferents centres escolars o anar a treballar directament perquè si no no ens dona temps a fer la jornada laboral. Crec que hauriem de buscar un punt mig, perquè el cotxe que arriba al cole només per deixar el nen està 5′ emetent CO2…i també hi ha gent, com diu l’enquesta que va en cotxe per necessitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog