Pedibus és el nom del projecte que té per objectiu fer una ruta a peu des del carrer Pedró de la Creu fins a l’escola. Es tracta d’un recorregut segur, divertit i saludable per poder anar cada dia en grup a l’escola. El Pedibus porta un adult “conductor” al davant i un adult “vigilant” al darrere que van recollint passatgers a les parades previstes al llarg del camí, com si fos un “autobús regular”. Els nens i les nenes durant tot el trajecte porten una armilla reflectant per reforçar la seva seguretat. Si els infants arriben tard i perden el Pedibus, aleshores és responsabilitat dels pares acompanyar-los a l’escola. El servei és completament gratuït i els familiars acompanyants ho fan com a voluntaris.

El Pedibus serveix per aprendre els fonaments de l’educació viària i per ajudar els infants a adquirir habilitats com a vianants des del punt de vista teòric i pràctic, ja que ells mateixos ho experimenten directament. D’aquesta manera, quan comencin a anar sols a l’escola se sentiran més segurs i estaran més preparats per afrontar el trànsit. A més a més, serveix per fer exercici físic de manera regular, per reduir la concentració de trànsit al voltant de l’escola i per contribuir a no incrementar la contaminació atmosfèrica.

El Pedibus funcionarà faci el temps que faci i respectarà sempre el calendari escolar. Això si, no funcionarà quan hi hagi prevista alguna vaga, o quan les classes no estiguin garantides (en aquest cas, l’escola ha d’avisar les famílies) o per motius particulars dels representants del Pedibús, sempre amb previ avís per part d’aquests.

Trajecte d’anada:

Origen: 8.20 h al carrer del Pedró de la Creu cantonada amb Major de Sarrià

A les 8.40 h sortida des de la porta inferior del Parc de Joan Raventós cap a l’escola

Arribada a l’escola: 8.55 h

Trajecte de tornada: No està previst

 

Vocal: Mª José Tintoré

Contacte:

 

Subscriu-te al blog