Pare del DMS: Marc Majó, biòleg, paisatgista i coordinador de jardineria del “dissabte ecològic”

El dissabte 14 de març celebrem una de les grans festes de l’escola: el dissabte ecològic. I des de ja fa uns anys el Marc Majó, pare d’un nen de 3r, d’una nena de 1r i d’un altre nen que va a l’Oreneta, s’encarrega de coordinar tota la part de plantes i jardineria que ocupa la jornada. Així doncs, el Marc és el pare que us presentem avui en aquesta secció de “Pares i mares del DMS”.

FullSizeRender-4

Marc, com va començar la teva relació amb el dissabte ecològic?

Va començar l’any quan em va tocar el curs de l’organització (P5). Simplement vaig prendre part en la tasca en la qual, per formació, podia ser una mica més útil. Ara, ajudo sobretot en el tema de les plantes i en el que té més relació amb la jardineria. La resta ho porten els pares de P5.

I quina és la teva formació?

Sóc biòleg i paisatgista, i fa molts anys que tinc una empresa de jardineria: Jardinitis. En aquest moment la meva activitat és més comercial que de disseny, però com que he fet una mica de tot en aquest món, a l’escola puc donar un cop de mà en aquests aspectes. La jardineria és un món molt interessant i en aquest país està una mica endarrerida respecte a altres països d’Europa. L’interès per la jardineria pot incloure molts aspectes, des del simple interès en el nostre jardí (com ara tallar la gespa, els arbustos, etc) fins a l’interès per l’ecologia, el disseny i la natura. De fet, no cal tenir jardí (jo no en tinc) per ser-ne un aficionat. Es pot gaudir dels jardins preciosos que tenim a prop, però si viatgem, encara en trobarem més per gaudir.

Aquest any el Lluís, ànima del dissabte ecològic, ja no hi és. Què et va ensenyar ell de l’escola?

Sí, sí que hi és! Ell segueix fent algunes tasques a l’escola de manera desinteressada. El dissabte ecològic n’és una i l’hort de l’escola, una altra. Jo penso que el que ell ens ha ensenyat de l’escola, bàsicament, és que com més estimem la nostra escola, millor serà aquesta. Això vol dir implicar-se en tot el que puguem. Penso que això és molt important, si els pares ens impliquem en l’escola, els nostres fills s’hi sentiran més identificats i alhora creixerà l’autoestima de l’escola com a col·lectiu, i segur que en millorarà l’educació.

Quines tasques s’han de fer aquest any durant el dissabte ecològic?

Són bàsicament les mateixes de cada any i hi ha un parell d’activitats que van variant. Aquest any s’inaugurarà el “Camí escolar” (en el qual fa molt temps que pares i mares de l’escola hi treballen amb col·laboració de l’Ajuntament) i es tractarà el reciclatge de l’oli (tema que estan treballant els mestres amb els alumnes). A més, es faran les activitats habituals de neteja i plantada dels jardins, la xocolatada i el vermut tradicional. També intentarem millorar el sistema de reg de la jardinera de les classes superiors, a veure si aconseguim millorar-ne l’aspecte! Amb això col·labora un antic pare de l’escola, el Pere Guimerais, un professional que es dedica a temes d’instal·lacions i que us asseguro que s’estima l’escola. Se l’estima molt!

Com es distribuirà la feina? La gent ha de portar eines o alguna altra cosa?

La responsabilitat de la organització recau en el curs de P5, com cada any, i s’han buscat responsables i voluntaris per a les activitats que ho requereixen. Tots els cursos tenen assignada una zona per a la neteja i plantada i hi haurà algun responsable per a cada un d’aquests. A part d’això, és interessant que tothom qui pugui porti alguna eina per a la plantada o per a la poda o neteja dels jardins.

Marc, van ser decisius el bosc i l’hort a l’hora d’escollir escola per als teus fills?

Va ser un dels factors. Consideràvem que l’entorn era important, no potser el més important, però sí un factor que en podia ajudar a decidir.

A l’escola, els nens sovint van a treballar a l’hort. Quins valors creus que es poden transmetre a partir de la jardineria?

Molts. A part dels coneixements directes relacionats amb l’activitat, penso que els pot fomentar el sentit de la responsabilitat, del respecte per l’entorn, de la col·laboració…

L’any passat a final de curs es va organitzar un grup de famílies per regar l’escola els diumenges. Aquest any també es farà?

No en tinc constància. L’any passat aquest tema el van portar altres pares i va anar molt bé. Animaria doncs que si algú hi té interès, es presenti voluntari per coordinar-ho. La veritat és que això ajuda perquè així el que es fa en el dissabte ecològic mantingui un bon aspecte durant tot el curs.

 

Moltes gràcies, Marc, per tota la feina que estàs fent! Com tu has ben dit, amb la col·laboració de tots, podem aconseguir que la nostra escola sigui encara més bonica! I des d’aquí animem les famílies perquè s’ofereixin també aquest any com a voluntaris per regar el bosc i mantenir-la així de “xula”!

3 Comentaris:

 • amaia / Respon

  Gràcies Marc!! suuuuper feinada cada dissabte ecològic!

 • Ana / Respon

  Felicitats Marc per la feina ben feta!!! com m’agraden aquests pares i mares que s’impliquen a l’escola.
  Aquest dissabte no faltarem!!!

 • Alfreddo Vazquez / Respon

  Gran treball Marc, com bé dius el bosc és l’actiu que més valoren els nens. Només cal llegir el “Cabas” per verificar-ho. Pares i mares amb la teva visió i aportació fan que tots puguem gaudir més i millor. moltes gràcies

Deixa un comentari

El teu email no es publicarà. Camps marcats amb * són obligatoris

Categories