L’AFA s’adhereix a la ILP per l’educació pública

La Junta de l’AFA s’ha adherit com a entitat a la Iniciativa Legislativa Popular per l’educació pública. Un dels objectius marcats en els estatuts de l’AFA de la nostra escola és la defensa del model d’escola pública. Per aquest motiu, en la reunió del mes de novembre la Junta va acordar adherir-s’hi.

La iniciativa va sorgir de l’Assemblea Groga, la plataforma que agrupa les entitats de defensa de l’educació pública. Després de dos anys de mobilitzacions contra les retallades pressupostàries, es va considerar que era el moment de passar a una fase més de proposta i no tant de denúncia. A partir de les aportacions obertes de molts actors de la comunitat educativa i de la societat civil, es van redactar els principis que haurien de regir el sistema educatiu per tal de presentar-los com una nova Iniciativa Legislativa Popular. Aquesta ILP té un redactat que es pot llegir aquí, i els propòsits són:

1. Fer efectiu, real i universal el dret a l’educació, de bressol a universitat, per part de tota la ciutadania sense importar-ne l’origen social.

2. Acabar amb els concerts escolars, amb la participació d’empreses privades al sistema educatiu públic i amb la privatització de la gestió de centres educatius públics de bressol a universitat.

3. Recuperar la gestió democràtica dels centres educatius arrabassada per la LEC i per la LOMCE.

4. Instaurar un concepte d’autonomia de centres real, sense direccions imposades des de fora i amb projectes discutits al sí de l’escola, i sense la pressió de l’empresa privada en la funció que li és pròpia a la universitat.

5. Una avaluació del sistema educatiu que serveixi als centres per millorar i als estudiants per reconèixer la seva feina i avançar en la seva formació.

6. Allunyar-se de la flexibilitat laboral tan demanada per la patronal i els organismes financers internacionals mitjançant la funció pública, i donar estabilitat i seguretat a les plantilles.

7. Establir el català com a llengua vehicular de tot el sistema educatiu.

8. La cessió de les escoles bressol de titularitat municipal i les subcontractades a la Generalitat.

9. Un finançament acord amb la importància que té l’educació per a la vida de les persones i per a la societat, amb un percentatge del PIB igual, com a mínim, a la mitjana europea.

Si com a famílies, també voleu donar suport a la ILP per a un nou sistema educatiu a Catalunya, ho podeu fer des d’aquest enllaç. A Catalunya calen 50.000 signatures per tal de que es pugui debatre una iniciativa legislativa al Parlament. Des de la Junta de l’AFA, us animem a fer-ho ja que creiem que és una bona via per debatre l’aplicació de la LEC, per posicionar-nos a favor de la gestió democràtica en els centres públics i a la qualitat educativa i, al cap i a la fi, per defensar el model d’escola pública que volem.

 

2 Comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog