LA MOBILITAT ESCOLAR… ES MOU!

Com ja sabeu, aquests dies s’està celebrant la Setmana Europea de la Mobilitat 2022. Al DMS, el passat 16 de setembre vam fer la nostra festa particular. El dia va començar amb l’arribada del Bicibús i tota la seva energia i bon rotllo, a banda d’altres famílies que van optar per fer servir un mitjà de transport sostenible i saludable. Al llarg de la jornada, els nostres fills i filles van reinventar el Desert de Sarrià, que va estar tallat al trànsit, i s’hi van poder organitzar circuits per bicicletes i patinets, torneigs de petanca o una zona de lectura. A més, els delegats i delegades verds, en nom de la resta de l’alumnat, van plantar els escocells dels arbres més propers a l’escola, que hem apadrinat per sentir durant tot el curs que l’entorn del DMS també és una mica nostre.

L’escola va fer un vídeo molt bonic de la jornada, que va ser possible gràcies a la col·laboració de tota la comunitat educativa (direcció, mestres, AFA, famílies voluntàries i els nens i nenes).

Però en aquest post us volem explicar què està passant en temes de mobilitat escolar, més enllà del nostre centre:

  • D’una banda, ja sabeu que el moviment Bicibús ha agafat molta força i cada cop més famílies, més escoles, més barris i més ciutats s’apunten a pedalar a l’escola, els mitjans de comunicació se’n fan ressò i cada cop hi ha més estudis d’especialistes que destaquen tots els avantatges d’aquesta opció.
  • D’altra banda, aquest passat estiu es va constituir la Taula de Mobilitat Escolar de Sarrià, de la qual el DMS en forma part. Aquesta Taula neix de la xarxa feta entre les diferents escoles arran d’iniciatives com el Bicibús o el servei d’autocar compartit que tenim amb Tàber i Costa Llobera. Cada cop més escoles s’han sumat a la Taula (ja en som més de 20!), perquè som conscients que les solucions als problemes de mobilitat no poden ser individuals sinó que han de ser col·lectives perquè siguin efectives, especialment a un barri amb tanta densitat de centres escolars. Periòdicament es mantenen reunions amb l’Ajuntament per tal de sumar i executar propostes per facilitar a les famílies una mobilitat sostenible.
  • Finalment, l’Ajuntament de Barcelona, a través del programa Protegim les escoles, també està treballant per uns entorns escolars més segurs i saludables a tota la ciutat. A nivell municipal s’ha constituït la Taula de Mobilitat Escolar per tractar alguns dels aspectes que van més enllà dels barris i que cal afrontar globalment.

Com veieu, alguna cosa s’està movent en la mobilitat escolar, no ens podem quedar endarrere!

Si voleu més informació o col·laborar amb la Comissió de Mobilitat, podeu enviar un correu a mobilitat@familiesdms.cat

2 Comments:

  • anna / Respon

    Agrair a aquesta comissió la feinada que esteu portant a terme, quants progressos!

  • Elena / Respon

    Va ser un dia fantàstic! Animeu-vos tots a anar cuidant els escocells per a que quedin ben bonics!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog