La Mariona, l’Eneko, el Sergi i el Borja, quatre dels vuit candidats al Consell Escolar

Dimarts dia 29 de novembre tindran lloc les eleccions al Consell Escolar. Les votacions seran en horari de 8 a 9.30 h del matí i de 16 a 18.30 h de la tarda. Les mares i pares que s’han presentat com a candidats són: Goretti Bocos, Lali Camps, Mariona Ferrer, Sergi Grau, Eneko Huarte-Mendicoa, Alejandro Masana, Borja Sans i Paula Vives. A tots vuit els hem donat l’oportunitat a través d’aquest blog de donar-se a conèixer a les famílies de l’escola, presentar les seves propostes i deixar constància del seu compromís amb aquest càrrec.

Comencem amb la Mariona, l’Eneko, el Sergi i el Borja.  Podeu llegir la presentació de la Paula i l’Alejandro, aquí. I la de la Mariona, el Borja, el Sergi i l’Eneko, aquí.

_____________________

Hola famílies,
Sóc la Mariona Ferrer, mare de l’Hèctor del grup de les meduses de Primer, i he decidit presentar-me com candidata al Consell Escolar. Us explico breument qui sóc, quina implicació tinc amb l’escola i les raons per les quals em presento com candidata. 
Treballo fent investigació social i coordinant projectes de recerca a la universitat. Durant molt anys he estat professora i els meus interessos estan en els temes de participació, desigualtat i joventut. He participat en campanyes i col·lectius per temes diversos, des de dins i fora de la universitat. Crec amb l’educació pública. Al Consell penso que puc aportar la meva experiència en l’àmbit educatiu i associatiu, així com la capacitat d’empatia i diàleg.
Al DMS participo i em desfogo…, quan puc, al grup de Tabalers. A més, des de fa un any estic implicada a la Junta de l’AFA on faig tasques de secretària. La meva experiència aquest any m’ha permès veure que hi ha molts temes rellevants de l’escola (per exemple, espai migdia i menjador; o el projecte educatiu) que es tracten al Consell Escolar. L’AFA, a través de les seves comissions, fa molta feina i ofereix serveis molt necessaris per les famílies, però el Consell Escolar és l’òrgan de decisió de l’escola.
En aquest sentit, voldria aportar els meus coneixements en participació i en l’àmbit educatiu per intentar acompanyar els diferents actors de la comunitat educativa de l’escola i, en concret, a les famílies. Estem en un període de canvi i l’educació és un dels àmbits on això és fa més evident. Penso que cal re-pensar noves maneres de comunicar-nos, de treballar plegats, de ser més transparents, etc. Per això, intentaria aportar la meva experiència amb l’objectiu d’aconseguir dinamitzar millor la interacció entre el Consell Escolar i les famílies intentant recollir, a través de canals diversos, les diferents veus i punts de vista en aquells aspectes que siguin rellevants per l’escola. A més, treballaria en donar millor feedback del que es tracta al Consell Escolar coordinant-me amb la resta de mares i pares representats en el Consell.

Mariona

mariona

_____________________
Hola,

Em dic Eneko Huarte-Mendicoa i sóc el pare de l’Ainara (2on de primària) i el Blai (P4).

Sóc enginyer de telecomunicacions i des de fa uns anys treballo pel meu compte com a consultor en projectes (majoritàriament) relacionats amb Internet.
Entre aquest projectes també algun relacionat amb el mon de l’educació com:
– Rollpath.com (llibrejocs per fomentar la lectura en els joves i no tan joves) i
– Beebrite.com (entrenament cognitiu per a nens i no tan nens, amb jocs de móvil com Royal Checkers o la plataforma per tablet que utilitzen tant nens de varies edats com no tant nens de l’associació Cadasil, per exemple, de l’hospital Vall Hebron)

La meva motivació en presentar-me al Consell és la de participar més activament en la vida del centre educatiu. Crec que la feina realitzada fins ara per Mestres, PAS i pares/mares ha estat molt bona. Tenim un centre educatiu amb una alta implicació de tots els colectius que es reflecteix en l’educació dels nostres fills.

Per la meva part, m’agradaria aportar la meva experiència i visió personal intentant ajudar en la bona feina que ja existeix i, si puc, en el seu desenvolupament aportant idees,essent dialogant amb tos/totes i, last but not least, essent el més trasparent possible

Pero encara que estigui motivat per sortir elegit i ajudar des de el consell escolar, considero que qualsevol dels pares/mares que es presenten son tan bons  que jo i tots representen lo bo que té la nostra comunitat educativa en lo que respecta a la implicació.

Salutacions

Eneko

eneko2

_______________________

Benvolgudes famílies,

Sóc en Sergi Grau, pare de dos nens de primària, en Martí i en Pol.

Aquesta cara que surt a la foto, un xic escamotejada per la mà juganera del meu fill gran, potser us sona d’alguna reunió pedagògica, on hi he intervingut com a membre de la Junta animant a les famílies a participar en l’AFA. Fa cinc anys llargs que formo part d’aquesta Junta, quatre dels quals hi he actuat de secretari. És, crec, un bagatge força llarg, i del que me’n sento orgullós. Orgullós de l’aprenentatge, d’haver compartit el temps i l’energia amb tantes persones que –des de la pròpia Junta o a través de les comissions– s’esmercen per a enriquir, de tantes maneres possibles, l’experiència educativa pels nostres fills i filles a l’escola.

Durant aquests anys, la Junta ha tingut una consigna, diria que nuclear, de treballar per donar profunditat als vincles de tota la comunitat educativa, sigui amb l’equip directiu de l’escola, sigui a través de comissions mixtes o  les delegades. Ho miro en perspectiva i crec que s’ha fet força camí. I la mateixa perspectiva és la que m’ha decidit a fer un pas endavant i aspirar a formar part del Consell Escolar. El Consell és un espai de debat de qüestions fonamentals en l’organització i funcionament de l’escola, i penso que te pendent aprofundir en els seus canals de relació amb la Junta, les comissions de l’AFA i amb les famílies. Crec que la meva experiència acumulada pot ajudar a buscar aquests nous canals i ponts.

I us he de dir que no estic sol en aquesta aventura. De fet, la participació de membres de la Junta al Consell s’ha debatut llargament i és, doncs, fruit d’una reflexió i un consens intern (reforçat per estudis de la FAPAC i per l’experiència d’altres escoles públiques de la ciutat). Som tres persones de la Junta les qui hem fet aquest pas endavant. La Mariona Ferrer, en Borja Sans i jo. Les nostres candidatures són per suposat individuals i amb ganes de treballar plegats amb tots els futurs pares i mares que surtin escollits pel Consell, però compartim una sensibilitat i un enfocament similar perquè la veu de les famílies tingui més ressò en la interacció entre els diversos ens que vertebren la comunitat educativa.

En una escola, i encara més una pública, és cabdal poder donar un impacte real a aquesta participació, i encara més en l’actual context, on es barregen incerteses polítiques amb un èmfasi transformador i una clara aposta per la innovació educativa per part d’escoles com la nostra.

Al principi parlava de la meva intervenció en algunes reunions de principi de curs per presentar l’AFA a les famílies. Us confesso que mai deixa d’impressionar això d’agafar un micròfon davant de tantes persones i intentar transmetre tantes coses que hi ha per dir en tan poc temps. Amb una carta com aquesta succeeix quelcom similar. Impressiona, perquè ser membre del consell és una gran responsabilitat. Però, com quan he agafat el micro, us estic convidant a participar a totes i a tots. És a dir, que us demano molt més que no pas que us limiteu a marcar una creueta al costat del meu nom en una papereta electoral.

Sergi

909

___________________________

Sóc en Borja Sans, pare de dos alumnes: en Bernat de 1r (classe dels taurons) i en Blai de P3 (classe dels grocs).

Participo a la junta de l’AFA com a vocal des de fa 5 mesos, sóc membre de la comissió d’autocars (una comissió conjunta amb Tàber i Costa i Llobera, experiència molt enriquidora) i també de la recent estrenada comissió de comunicació. Ah! I sóc ex-alumne. Quelcom que, he de confessar, va ser un xic estrany els primers mesos 😉

Com em guanyo la vida? De fet, essent sociòleg de formació, fa més de 10 anys que em dedico a la consultoria en l’àmbit de la comunicació pública i social. La comunicació entesa com una eina de transformació social. Treballo, fonamentalment, per a l’administració pública, fundacions, associacions, i ONG en projectes de medi ambient, salut pública, participació ciutadana, educació i gestió de la governança entre altres àmbits.

Quin crec que és el context de l’escola pública catalana i el DMS? Un moment de canvi i transformació. Ple de reptes i dificultats. I que el DMS, en el seu conjunt, afronta amb il·lusió i de forma valenta. És un context de definició del model pedagògic i, fins i tot, del model organitzatiu o del funcionament. Un moment en el què tots els agents implicats han de ser capaços de construir plegats propostes engrescadores des del diàleg i el consens. I sense defugir la discrepància, sempre enriquidora i necessària. Vivim doncs, des del meu punt de vista, temps de construcció col·lectiva!

Què em mou a voler ser membre del Consell Escolar? Més enllà d’allò obvi, que és ajudar en la construcció d’una escola millor pels nostres infants, és precisament el context actual i la seva complexitat el què em resulta molt estimulant! Poder participar en la construcció col·lectiva del DMS i, especialment, en ajudar a definir què vol dir això i en quines accions tangibles i concretes es tradueix.

I llavors, quin és el valor diferencial que jo podria aportar? En la meva trajectòria professional estic acostumat a participar en projectes complexes. I que ho són, justament, perquè estan en fase de repensar-se o redefinir-se degut a crisis o quelcom que no funciona o que pot millorar-se. En aquests projectes ha estat sempre imprescindible saber escoltar a tots els actors implicats i ajudar a entendre idees i punts de vista diversos. Ha calgut teixir complicitats i construir consensos.

Com a vocal de la junta i membre de dues comissions, m’agradaria traslladar aquesta manera de fer al Consell. Buscaré que les meves aportacions siguin sempre fruit d’un debat previ i/o enriquides/construïdes/consensuades per altres pares i mares implicats en el dia a dia de l’Escola. Buscaré, en fi, que el jo esdevingui un nosaltres.

borja

Podeu llegir les presentacions dels altres candidats, aquí.

1 Comment:

  • Oriol / Respon

    Es fa molt difícil escollir, moltes gràcies als 8 per involucrar-vos-hi; avui tothom a votar!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog