La Maria, la Mònica, la Miriam i la Verònica, quatre candidates al Consell Escolar

El proper Divendres dia 30 de novembre tindran lloc les eleccions al Consell Escolar.

Les votacions seran en horari de 8 a 9.30 hores del matí i de 16.00 a 18.30 hores de la tarda. Aquest cop es presenten quatre mares: Maria Ruiz, Mònica Grau, Miriam Suso i Verònica Miras. A través d’aquest bloc els hi donem l’oportunitat de donar-se a conèixer a les famílies de l’escola, presentar les seves propostes i deixar constància del seu compromís amb aquest càrrec.

Comencem amb la Maria Ruiz:

Hola!

Soc la Maria Ruiz, mare de dues filles de l’escola, la Júlia i la Marta, de 3er i 5è de primària, i he format part del consell escolar durant els darrers tres anys.

Formar part del consell escolar ha estat una gran experiència per mi. Pel que he après i pel he pogut compartir. Durant aquest darrers tres anys, s’ha establert un debat molt interessant en el se del consell, debat enriquidor que s’alinea amb els aires de canvi que també han entrat a l’escola. La incorporació de l’escola a la Nova escola 21, i l’empenta que tenen els i les mestres de la nostra escola, ha fet durant aquest temps que tots i totes hàgim vist com, mica en mica l’escola va canviant, per adequar-se als nous temps, als nous infants. Tot això s’ha vist reflectit en el consell escolar, un espai per debatre, per participar en els nous camins que s’obrin a l’escola. Per aquests motius, per mi, estar al consell escolar representa una gran responsabilitat, representar a les famílies de l’escola, una escola diversa i plural,és un gran repte.

Com a professora de secundària, crec que puc aportar al consell escolar, com a representant de les famílies, la meva experiència, la meva implicació en la escola pública, inclusiva, competencial i de qualitat.És una altre manera perparticipar de forma activa, constructiva, per enriquir els debats, les decisions, és una oportunitat per col·laborar i implicar-me en la educació dels nens i nenes de la nostra escola.

El consell escolar, és un òrgan de representació important per les famílies, per escoltar, per ser escoltades, per decidir, per participar.

És per això, que, crec, hi ha un tema important que cal abordar des de els sector de famílies del consell. La comunicació amb les famílies de l’escola. És aquest, un dels reptes essencials en que hauríem de treballar: Què en saben les famílies del consell escolar, del què fem? Del què parlem? Del què decidim? Quines opinions tenen? Què les inquieta? Trobar canals de comunicació, fomentar la participació constructiva de les famílies de l’escola, hauria de ser un dels eixos fonamentals dels pares  i mares que formin part  del nou consell.

És també molt important, que els representats de les famílies al consell, mantinguin una bona comunicació i coordinació amb la junta de l’AFA, òrgan essencial que tenim per treballar, per participar, per incidir, conjuntament amb l’escola, aspectes molt importants de l’educació dels nostres fills i filles. Cooperar amb els mares i pares que formen part de la junta de l’AFA és un aspecte molt important que crec que cal enfortir i que haig de tenir en compte com a representant del consell, però al hora, també penso que és bo que hi hagin pares o mares al consell que no formin part de la junta, per la pluralitat i diversitat d’opinions que això pugui fomentar.

Per tot això, per mi serà una gran repte, un gran deure, el poder representar a les famílies del DMS en el nostre consell escolar.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Seguim amb la Miriam Suso:

Hola familias!

Soy Miriam Suso, mamá de Nico de los verdes de P4. Soy miembra de la junta del AFA y presento mi candidatura al Consell Escolar porque creo que la participación activa de las familias en las dinámicas de la escuela, suma. Porque quiero contribuir a una escuela que cuida, forma y motiva a los niños y niñas que van a construir un mundo mejor. Y porque personalmente me parece una oportunidad genial para seguir aprendiendo y creciendo como madre, como persona y como profesional.

Ya en la primera visita al DMS, me llevé la impresión de una escuela abierta e innovadora que construye desde la inclusión, el consenso y el diálogo. Y es este diálogo que me gustaría seguir fortaleciendo para crear vínculos cada día más sólidos entre todos los implicados en la educación de nuestros hijos. Además, creo que hacerlo como vocal de la junta del AFA y como parte de la comisión de comunicación, aporta un enfoque y un criterio común que da a las familias más voz y más fuerza en el seno de la comunidad educativa.

Me dedico al mundo de la comunicación y la creatividad, herramientas que tienen el potencial de proyectar un mundo mejor. Pero mayor es el potencial de nuestros hijos para conseguirlo. Así que es responsabilidad de todos ayudarles a descubrirlo. Porque juntos, desde la confianza, el respeto y la admiración mutuas, llegamos más lejos.

Nico y Miriam

……………………………………………………………………………………………………………………………

I ara és el torn perquè es presenti la Mònica Grau:

Hola famílies de l’escola!

Sóc la Monica Grau, mare de la Nora Fernandes de primer. Sóc doctora en biologia de formació, però fa deu anys que treballo en l’àmbit de la cooperació internacional pel desenvolupament, actualment en una organització que lluita pels drets de la infància a través de l’educació, la protecció i promovent mecanismes de participació infantil per la governança.

Fins ara, degut a circumstàncies personals no he pogut tenir una participació massa activa en la vida de l’escola, però ara he decidit presentar-me com a candidata pel consell escolar perquè em sento molt feliç de ser part d’aquesta escola i tinc ganes de contribuir perquè els nostres fills i filles puguin créixer en el millor entorn possible. Crec que la meva experiència pot aportar una perspectiva interessant al consell i pel meu compromís i esperit de lluita puc ser un recurs que ajudi a fer possibles els plans que tinguem.

Moltes gràcies i una abraçada.

20181126_173226

………………………………………………………………………………………………………………………

I finalment es presenta la Verònica Mira:

Sóc la Verònica Mira, mare d’en Nico (P5 Turquesa) i d’en Bruno (P4 Verds), i he decidit presentar la meva candidatura com a representant de les famílies  al Consell Escolar.

Em dedico al marketing i comerç de productes d’alimentació i begudes des de fa molts anys, m’encanta la meva feina i m’apassiona implicar-me en els afers del meu dia a dia.  Amb el pas del temps, ha anat incrementant la meva preocupació per la societat que ens envolta, el desgast ecològic que patim i tants d’altres reptes de futur que ens exigeixen prendre partit com a ciutadanes. Crec que és el nostre deure treballar pel dret de les nostres filles i fills a viure en un món millor, i això es tradueix en una presa de responsabilitats que va del personal i familiar –pensant en en Nico i en Bruno- però també de construcció col·lectiva, la comunitat que m’envolta, tenint en compte, especialment,  la meva confiança en l’escola pública i tot el que això significa com a model de funcionament social.

El primer any que vàrem arribar al DMS vaig ser delegada de curs. El següent pas va ser entrar a la Junta de l’AFA, de la que en sóc membre i part activa en la tasca, ambiciosa, de redefinició i millora del servei d’extraescolars a l’escola. Ara, i des d’aquest bagatge i coneixença dels mecanismes de participació a l’escola, m’he decidit a fer aquest tercer pas endavant  i intentar formar part del Consell Escolar com a representant de les famílies. Parlant amb franquesa, mai m’hagus imaginat que acabaria implicant-me tant a l’escola, perquè, com segur que ens passa a tots, la conciliació entre la vida familiar i la professional és complicada i el temps molt limitat. Tot i així, estic molt engrescada en aquest nou repte, busco conèixer a major profunditat el que es fa a l’escola,  vull participar i, si pot ser, generar espais de reflexió i debat. I, com a fita, assolir millores.

A més, presento la meva candidatura específicament com a membre de la Junta de l’AFA en la confiança que aquesta tasca en paral·lel (i en col·lectiu, en una Junta on ja hi ha d’altres representants de les famílies al Consell) és la manera idònia de posar-me al servei de la comunitat educativa. I el Consell Escolar és el lloc on tots els agents d’aquesta  comunitat educativa,  mestres, PAS i famílies, tenim la possibilitat de crear i enfortir aquests vincles per tal de construir una Escola de Futur. Totes juntes FEM ESCOLA!

Vero

 

MOLTA SORT A LES QUATRE I GRÀCIES PER VOLER REPRESENTAR-NOS!!

i a tots us agraïm d’antuvi la vostra participació.

5 Comments:

 • fermin / Respon

  Moltes gràcies a les quatre candidates per fer el pas endavant!

 • ALFREDO VAZQUEZ JIMENEZ / Respon

  Un placer leer vuestros retos. Vuestro interés obliga sin duda a nuestra participación que sin duda implicará una difícil decisión. Aunque sinceramente creo que todas seréis buenas representantes. Tino y suerte!!!

 • Mònica / Respon

  Moltes gràcies per presentar-vos. Els canvis i millores no venen sols, cal implicació per dur-los a terme i està clar que les 4 la teniu. Així que molta sort.

 • Junta AFA / Respon

  Gràcies Candidates per voler-nos representar!

 • Neus / Respon

  Moltissimes gràcies candidates per la vostra implicació!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog