La lectura en càpsules de vídeo!

L’objectiu de la primària és ensenyar llenguatges: lectura i escriptura d’una o diverses llengües, el llenguatge universal de les matemàtiques, i els llenguatges del cos amb moviment, en l’esport, dansa, teatre… i el llenguatge de l’ànima amb la música.
Però sempre hi ha hagut un pilar en l’aprenentatge que ens permetrà arribar en el futur a tot: La lectura.

En aquestes càpsules, provinents del programa LECXITes poden escoltar experiències com clubs de lectura de pares i mares, així com dels nens més grans de primària, així com una comissió de famílies que en col · laboració amb l’escola no només aporta treball adminsitratiu, sinó idees noves per al foment de la lectura, no només per els infants, sinó també per els pares i mares.

En l’últim vídeo parlen l’associació avesedari i del mètode GLIFING, per entrenar les habilitats en la lectura. Comenten també les tres dificultats que intervenen en l’aprenentatge de la lectura: La descodificació, procés que a alguns nens els costa automatitzar, Les síl · labes per la dificultat que a alguns nens els implica conèixer on aquestes s’acaben. I la memòria de treball, la qual és necessària per poder entendre una frase: com més lents llegim més difícil serà haver entès la idea de la frase.

En totes aquestes experiències el cor del la lectura gira al voltant de la vida de la biblioteca. La nostra AMPA juntament amb l’escola sempre ha valorat aquest espai com vital per a l’escola i les famílies, sent un dels pilars en els nostres objectius.
De totes formes no oblidem que l’autèntica biblioteca no és el lloc sinó el concepte. El concepte de somiar, sentir i aprendre en qualsevol lloc, i sobre qualsevol suport a través de la lectura.

Deixa un comentari

El teu email no es publicarà. Camps marcats amb * són obligatoris

Categories