La castanyera també llegeix llibres de la biblioteca!!!

Ja fa uns dies que tenim al passadís de la biblioteca l’exposició de la Castanyada. Allí podem trobar la senyora “castanyera” que, en lloc de fer castanyes i moniatos, s’entreté llegint llibres.

En aquest moment, la castanyera està llegint El castanyer, de Fátima de la Jara i Gerardo Domínguez, un llibre fet a base de pictogrames (que són dibuixos que representen una idea) i, al final del llibre, s’hi inclou un glossari on s’explica el significat dels pictogrames utilitzats.

Però, a sobre de la paradeta de la castanyera, tenim altres llibres que giren al voltant de la festa de la Castanyada, com ara, Anem de festa, de Lola Casals i amb les il·lustracions de Carmen Queralt, un àlbum que es divideix en petits poemes que ens permeten seguir el curs de l’any a través de la celebració de festes; Barcelona emociona, festes i tradicions (en català, castellà i anglès), amb text de T. Gibert i fotografies d’O. Mola en què es detalla el conjunt de festes que se celebren cada any a Barcelona; i Els mesos de l’any, amb text de Laura Espot, David Montserrat, Elisabeth Tort i amb les il·lustracions de Roser Calafell, que és una selecció de dites, refranys, poemes i cançons relacionats amb els mesos de l’any.

barcelonaemociona

A la paradeta, també hi trobem els clàssics llibres que parlen de la figura de la castanyera, com ara La castanyera, de l’editorial Combel, amb il·lustracions de Maria Rius; i La castanyera, de l’editorial Estrella Polar, un conte per gaudir de la popular rondalla de la castanyera, fet amb les il·lustracions de Cristina Losantos qui ha dedicat expressament aquest llibre a l’escola i també ens ha deixat un dibuix.

cristinalosantos2 dedicatoria crisitnalosantos

 

 

A la paret, també hi han penjat un petit poema de la castanyera, que fa honor a les sensacions que desprèn aquesta tradició.

poema

 

I al davant de la paradeta, han fet un petit racó de Halloween amb uns quants llibres dedicats a la por i la tradició del dia de Tots Sants als Estats Units, com per exemple Susy la nena nord-americana, El gran llibre de la por i Jo sóc dels Estats Units d’Amèrica.

Perquè… sabíeu que el Halloween no és pas una tradició catalana? A Catalunya celebrem la Castanyada, en què mengem castanyes torrades, moniatos i panellets. Però, als Estats Units, al Regne Unit, a Irlanda i alguns països de Sud-Amèrica celebren el Halloween que consisteix a buidar carabasses per espantar els fantasmes i els nens i les nenes es passegen pel barri disfressats demanant caramels a totes les cases mentre reciten aquest rodolí: “trick or treat, give me something to eat!”.

 

Penseu que la paradeta de llibres de la Castanyada només hi serà fins aquest divendres, així que dilluns ja tindreu disponibles els llibres per agafar-los en préstec. Correu doncs i afanyeu-vos a veure com ha quedat de bonica la paradeta i afanyeu-vos a saludar la senyora Castanyera que ja se’n va fins a l’any que ve.

Bon profit a tothom!!

contraportada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog