La biblioteca recorda el 25è aniversari de la mort de Roal Dahl

Falta cada vegada menys perquè acabi l’any i a la biblioteca no volen tancar el 2015 sense retre homenatge a Roald Dahl ara que fa 25 anys de la seva mort. Roald Dahl és un escriptor britànic d’ascendència noruega, conegut pels seus llibres per a nens i adults amb títols inoblidables com ara Charlie i la fàbrica de xocolata, James i el préssec gegant, Matilda o Las brujas. Molts han estat adaptats al cinema amb gràn èxit, però… com passa gairebé sempre, la millor versió sempre és l’original: la literatura.

biblioteca

A la biblioteca de l’escola tenim moltes obres de Roald Dahl. La meravellosa medicina d’en Jordi,  El nen, El fantàstic senyor Guillot, La jirafa, El pelícano y el mono, El superzorro, Qué asco de bichos, El vicario que hablaba al revés, El cocodrilo enorme, Matilda, Agu trot. I també tenimVersos perversos, amb unes versions incisives i molt divertides de sis contes clàssics: La Ventafocs, La Blancaneus, La Caputxeta Vermella, La Rínxols d’Or, Els tres porquets i En Jan i la mongetera. En aquests moments, aquestes obres estan exposades a l’aparador del passadís. Passeu a fer-hi una ullada!

superzorroperversos

medicinacocodrilo

Un altre conte que trobareu és Charlie i la fàbrica de xocolata amb les històries de Charlie Bucket, els cinc bitllets daurats, els perversos Oompa-Loompas i l’increïble Willy Wonka. Aquest és un llibre traduït a 55 idiomes i que ha venut prop de 20 milions d’exemplars a tot el món. Una obra mestra que en un moment o altre hauria de passar per les mans de tothom. En molts sentits, Charlie i la fàbrica de xocolata és el llibre que descriu la màgia de Roald Dahl. La primera edició és de 1964 i ja ha deixat palès el seu caràcter premonitori a través de les advertències sobre l’obesitat infantil i els perillosos efectes de veure massa televisió. Alguns l’han descrit com un llibre de ciència-ficció per a nens.

charli

Descobriu Roald Dahl, llegiu-lo i rellegiu-lo! En paraules de Willy Wonka: «T’esperen coses esplèndides! Sorpreses meravelloses!» I com també podem llegir a Matilda: «Els llibres la transportaven a nous móns i li mostraven personatges extraordinaris que vivien unes vides excitants».

Així doncs, què sentiu vosaltres quan els llegiu? Quin és el vostre llibre preferit de Roald Dahl?

jamesguillot

Deixa un comentari

El teu email no es publicarà. Camps marcats amb * són obligatoris

Categories