La biblioteca ens recomana… llibres sobre el Carnaval

Avui és Dimecres de cendra, dia de l’enterrament de la sardina que posa punt i final al Carnestoltes. Durant aquestes festes la biblioteca ha estat exposant al taulell de recomanacions llibres relacionats amb el Carnaval. A partir d’aquesta tarda ja els podreu trobar als prestatges.

Un d’aquests és l’àlbum Carnaval, de Javier Sobrino, amb il·lustracions de Rebeca Luciani, que relata la història de l’Anna, una nena a la qual mai no ha agradat ni la gentada, ni el soroll fins que… aix! No us explicarem res més! Haureu de llegir-lo!

FullSizeRender

També de l’editorial La Galera hi ha dos llibres més. Un és El Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma, de Núria Figueras. “Vet aquí que en un poble ni gran ni petit ni lleig ni bonic, hi havia dos veïns que es feien la vida impossible. Si un netejava, l’altre embrutava; quan un dormia, l’altre cantava. I és que aquells dos veïns eren les persones més diferents que hi havia hagut mai sobre la Terra. L’un es deia Carnestoltes i era gras, barroer i pocavergonya. A tothora endrapava com un llop i el que més li agradava d’aquest món era burlar-se de tot i de tothom (…)“.

FullSizeRender_1 copia

L’altre llibre és I ara què ve?, que recull les tradicions i festes populars catalanes. Dos llibres semblants són En Teo i les tradicions catalanes, de Violeta Denou, i Visquem les festes, amb il·lustracions de Francesc Salvà. I els més petits poden mirar-se i remirar-se Carnestoltes, de Núria Font i Anna Clariana i Pau i Pepa es disfressen.

FullSizeRender copia

FullSizeRender_1
FullSizeRender_2

A més de la selecció que han fet les bibliotecàries de l’escola, fixeu-vos també com decoren el taulell! Sempre ho fan amb motius relacionats amb els llibres que recomanen i la veritat és que cada vegada se superen més. No ho creieu?

Felicitats noies!

IMG_1133

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog