La Biblioteca ens recomana… llibres de ciència

Ja us vam explicar aquí que l’Eli, la bibliotecària de l’escola, ens faria periòdicament una selecció de llibres. La primera proposta és sobre ciència i tecnologia, coincidint que del 14 al 23 de novembre l’escola ha celebrat la Setmana de la Ciència 2014, una iniciativa del Departament d’Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Aquesta selecció de llibres vol despertar i potenciar l’interès dels nens per l’Univers, la Terra, els experiments… Els llibres s’han exposat durant dues setmanes a la taula que hi ha a l’entrada de la biblioteca i ara ja es poden agafar en préstec.

IMG_0540

Què va passar amb els dinosaures? Quina mida té l’Univers? Quant pesa la Terra? Una muy breve historia de casi todo, de Bill Bryson, vol donar resposta a molts interrogants i demostrar que els descobriments científics són apassionants i accessibles per a totes les edats.

IMG_0521

El cuaderno perdido, de Leonardo da Vinci, està basat en les notes personals i els esborranys del geni més influent del Renaixement. El text, els dibuixos i els desplegables dels seus invents més famosos que fins ara mai s’han materialitzat donen una visió de la meravellosa ment de da Vinci.

IMG_0527

L’atles bàsic d’exploracions descobertes pretén sintetitzar els avenços científics, tècnics i culturals, com també els descobriments geogràfics que han influït d’una manera decisiva en l’evolució de la humanitat.

IMG_0529

La història de les coses, de Neal Lyton, explica l’evolució de l’edat de pedra a l’edat moderna en 10 desplegables.

IMG_0533

Electricidad i magnetismo és un recull de projectes i experiments amb imans i electrons. Semblant és El llibre de com funcionen les coses, d’Angela Royston i amb il·lustracions d’Steve Cox, o el llibre desplegable La casa dels invents, de Robert Crowthe, amb mil coses que no sabies de les coses de casa.

IMG_0531

IMG_0535

IMG_0536

Què tenen en comú James Watt, Thomas Edison i Alexander Graham Bell? Que els tres són grans inventors de la història! Watt va crear la primera màquina de vapor; Thomas Edison, la primera bombeta; i Alexander Graham Bell va inventar el telèfon! T’imagines com seria el món sense totes aquestes coses? Quin gran invent!, de Marcia Williams, és un còmic que ens apropa a tots els grans inventors i a totes les gestes que els van fer passar a la història. També recull els invents més absurds, els més originals i també moltíssimes curiositats: qui va inventar el llapis, el clip, la palleta per beure…

IMG_0525

Aneu amb compte! Inventar s’encomana i potser tots aquets llibres faran que es desperti l’inventor que porteu a dins!

1 Comment:

  • Fermin (pare de Lorenzo, Dofins) / Respon

    Quina entrada de bloc, més interessant! Hem près nota de les recomanacions i, tot i que els nostres encara són un xic petits, repassarem algun dels llibres. Gràcies per les recomanacions i enhorabona per aquest bloc tan dinàmic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog