La biblioteca engega el 2016 ben carregada de novetats literàries

Abans d’acabar el trimestre passat, vam escriure als Reis d’Orient una carta amb les recomanacions de l’Oblit Baseiria, la llibretera de Casa Anita, de la Montse Clotet, mare de l’escola de P4 i 3r, i dels bons criteris de selecció de l’Elisenda Nicolau i la Júlia Juanet. I us hem de dir que ens ho han portat tot!! Van deixar a l’escola un sac ple de llibres que són una meravella i ja els tenim exposats al passadís de la biblioteca i al de secretaria.

Per als amants dels animals, han deixat L’inventari il·lustrat d’animals. Des del pols fins als tròpics, pels deserts i les muntanyes, passant per boscos i granges… aquest és un catàleg darwinià de la fauna que habita aquests indrets. Qui prefereixi els animals aquàtics, també han portat L’inventari il·lustrat dels mars. És una  senzilla i pràctica guia de la rica biodiversitat marina que reuneix un centenar d’animals i plantes, algunes d’aquestes en perill d’extinció. Una obra que fomenta la curiositat i la sensibilització de nens i adults pel medi natural i la seva conservació. Tots dos són de l’editorial Kalandraka i estan fets per Virginie Aladjidi, el text, i per Emmanuelle Tchoukriel, les il·lustracions.

inentari

També han deixat alguns llibres que toquen assumptes sovint delicats d’explicar als fills. Un és Vamos a ver a papá!, de Lawrence Schimel i Alba Marina Rivera i publicat per l’editorial Ekaré.

“No he vist el meu papà en un any, vuit mesos i vint-i-dos dies. Ho sé perquè compto cada dia des que ell se’n va anar a un altre país a treballar”, escriu al seu diari la protagonista. El pare els fa saber que aviat es reuniran: una bona notícia, encara que no del tot… Un relat sobre l’experiència d’emigrar narrat de manera directa i alhora poètica per dos autors que s’han mudat de país més d’una vegada.

Semblants són dues novetats de l’editorial Tramuntana. Una és Inseparables, de Mar Pavón i Maria Giron. Eren inseparables fins que un dia va passar un fet terrible… Narrada en primera persona i amb una sabata com a protagonista, aquesta original història ens fa partícips d’un viatge tan incert com traumàtic, que acaba de la manera més insospitada. És un àlbum que acosta els més petits a una altra realitat, aquella on els autèntics superherois no només existeixen, sinó que aconsegueixen que els nens tornin a somriure.

inseparab

L’altra novetat és Els fils invisibles, un llibre sobre els fils que no veiem, però existeixen: els fils que et connecten amb les persones que estimes, les persones amb qui t’ho passes bé, les persones de qui aprens, i rius, i jugues… Està curosament il·lustrada per Matilde Portalés i conté els delicats poemes de Montse Torrents.

Els Reis d’Orient saben que els idiomes són molt importants. Per això també han portat alguns llibres en anglès. I com sempre, alguns clàssics revisats, com ara la Caputxeta vermella o Els tres porquets, en versió pop-up.

La Biblioteca us desitja un 2016 ple de llibres! I això vol dir… d’aventures garantides!

llibr

Deixa un comentari

El teu email no es publicarà. Camps marcats amb * són obligatoris

Categories