Home / Blog antic 2006-2014 / activitats / Internet segura, xerrada mosso d’esquadra

 Ahir es va celebrar una jornada sobre internet segura, oferta per un mosso d’esquadra. Una bona assistència amb més de 40 pares i mares assistents. Sens dubte ha servit per posar un punt d’atenció sobre una activitat que comença a ocupar els nens a partir dels 10, 11 anys. Els jocs, el messenger, els xat, el facebook en els que molts dels nens de 6è de primària ja estan ficats. Evidentment van sortir a la llum els casos extrems de males pràctiques que sens dubte espanten a tots.
Però hem de ser conscients que el poder de l’ús d’internet que té l’usuari a diferència de la vida real, pel que hem d’ensenyar als nostres fills que el poder el tenen ells. Hem d’acompanyar, fer servir ordinadors en llocs comuns tot i ser portàtils, restringir el temps d’ús en mesenguer o en jocs, ensenyar-los a evitar els xat en fòrums desconeguts, facebook no és una necessitat ni a la nostra edat ni a la d’ells … en resum com a la cuina, és important i imprescindible tenir un bon ganivet, però hem de saber usar-lo.
Es va parlar de la protecció de programes per als ordinadors de casa, si voleu podeu utilitzar OpenDNS, sens dubte el millor protector del mercat, no és un programa, que sempre solen donar problemes, es basa en fer circular les entrades de la nostra xarxa a través de un servidor que controla i actualitza tot el que hi ha a la xarxa. Hi ha una versió gratuïta que podeu utilitzar.
De tota manera pensar que els vostres fills podran accedir a Internet lliure a través d’ordinadors en altres cases, en un ciberespai, o fins i tot en un mòbil. Així doncs és millor que si entren en pàgines compromeses, ho facin amb nosaltres.
Els pares i mares que no sigueu usuaris d’internet, aprofitar els vostres fills per acostar-vos al seu món a través de que us ensenyin a navegar. Nosaltres de joves no teníem l’oportunitat d’ensenyar res als nostres pares, avui ells si la tenen … aprofitem. Al blog del tercer cicle disposeu del web d’internet segura XTEC, i si voleu més informació només heu de posar en un cercador «Internet segura».

 

Deixa el teu comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *