Idees i Propostes per aquets dies

L’AFA ha fet un recull d’idees qeu hem anat rebent de moltes famílies per passar el dia en aquestes jornades d’excepció en què la millor opció és quedar-se a casa.

Et proposem unes quantes idees! i si en tgeniu més i les voleu compartir seran benvingudes!

Cinema i crispetes

És un clàssic molt utilitzat i eficaç. Trieu junts una pel·lícula que no hagueu vist o que no us canseu de veure.

O una proposta de mes de 80 curtmetratges d’animació per a tothom:

www.puckcinema.com

Abaixeu les llums de la sala d’estar, poseu-vos còmodes i premeu el play!

Recursos educatius:

Descobreix un recurs educatiu per aprendre des de casa i evitar l’avorrriment, són propostes didàctiques per infants d’infantil i primaria:

Plataforma de lectura:

Gratuïta durant 3 mesos, per nens a partir de 10 anys fins als 16, en anglès castellà i català. Hauríem de posar el nom de l’escola per que així van agrupant.:

https://es.fictionexpress.com/coronavirus/

Visitem un Museu a casa:

10 museus per visitar estant a casa:  tour virtual i col.leccions online.

1. Pinacoteca di Brera – Milano https://pinacotecabrera.org/

2. Galleria degli Uffizi – Firenze https://www.uffizi.it/mostre-virtuali

3. Musei Vaticani – Roma http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/it/collezioni/catalogo-online.html

4. Museo Archeologico – Atene https://www.namuseum.gr/en/collections/

5. Prado – Madrid https://www.museodelprado.es/en/the-collection/art-works

6. Louvre – Parigi https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

7. British Museum – Londra https://www.britishmuseum.org/collection

8. Metropolitan Museum – New York https://artsandculture.google.com/explore

9. Hermitage – San Pietroburgo https://bit.ly/3cJHdnj

10. National Gallery of art – Washington https://www.nga.gov/index.html

Creeu el vostre propi berenar

La cuina és una activitat ideal perquè els nens aprenguin coses noves i comencin a desenvolupar-se en un nou terreny. Què et sembla cuinar amb ells un berenar deliciós? Deixa que els nens utilitzin els aliments, que aprenguin a barrejar-los i els pastin amb les seves pròpies mans. No només els resultarà una activitat divertida, també serà tot un procés d’aprenentatge. Decanta’t per receptes senzilles, com ara un pa de pessic, magdalenes, galetes casolanes o coquetes. 

https://totnens.cat/postres-per-fer-amb-nens/

https://www.sortirambnens.com/activitats/per-fer-a-casa/cuinar-amb-nens/postres/postres-amb-fruita-per-fer-amb-nens/

Altres receptes per cuinar amb els nens:

https://www.rac1.cat/info-rac1/20190326/461230125266/receptes-montessori-nens-cuina.html

Música

El primer festival que es celebra a través de Instagram

www.yomequedoencasa.com

Desde casa dels teus artistes favorits a la teva directament a la teva. Tots els concerts en directe en els seus perfils, concerts de 30 minuts.

Els horaris dels concerts:

https://todoindie.com/yo-me-quedo-en-casa-festival/

Aposta per les manualitats per a nens

És una activitat que fomenta la creativitat i la imaginació dels nens, a més de la capacitat psicomotriu. Les manualitats són l’opció perfecta per als dies plujosos: fer un collaret amb macarrons, un telèfon amb vasos, omplir un pot de vidre amb sal pintada, fabricar una careta…

Hi ha milers de possibilitats! L’important és que ho feu

Munteu una obra de teatre

Les titelles poden ser una joguina perfecta per als més petits, a més de ser molt manejables: les poden utilitzar amb una sola mà o fins i tot amb els seus ditets. Si teniu titelles a casa, és hora de muntar una obra de teatre! Podeu fabricar vosaltres mateixos l’escenari amb una mica de cartró i pintura. Representeu cadascú un paper i improviseu una història ben bonica. Serà una activitat perfecta per fomentar la imaginació dels nens.

    Es pot veure també teatre online! aquestes són les obres disponibles:

http://teatroteca.teatro.es/opac/#indice

Construir una cabana a la sala d’estar

Com? Molt senzill! Podeu apilar cadires, taules i coixins de manera que deixeu un forat per poder passar per sota. Cobriu-ho amb un llençol vell i creeu el vostre propi amagatall. Podeu apagar tots els llums de la casa i fer servir llanternes per il·luminar l’interior de la vostra particular cabana.

Imagineu-vos que sou en plena natura!

Traieu els jocs de taula

No passen mai de moda i continuen entretenint tant a grans com a petits. Podeu seure junts i jugar al parxís, a l’oca, a les dames, al bingo, als escacs, a les cartes, al Monopoli, al Cluedo… No deu ser que hi ha pocs jocs, oi?

Feu una partida de bitlles

Creus que no es pot jugar a les bitlles a casa? T’equivoques! Només cal tenir una mica d’imaginació. Podeu construir les vostres pròpies bitlles utilitzant ampolles buides d’aigua, de llet o de suc. Ompliu-les amb llenties o arròs, però que cobreixin només la base, just perquè es mantinguin dretes i pesin només una mica. Podeu fer servir pilotes petites de plàstic o bé construir-vos les vostres enrotllant teles o mitjons vells.

 Que comenci la partida!

Més propostes i iniciatives!

•         Alguns autors, como el dibuixant de còmics El Torres o els autors de El bosque han pujat tots els seus llibres/còmics gratis per qui en vulgui gaudir

 https://twitter.com/ElTorres72/status/1238204925550657536?s=08, http://elvosque.es/comic/

•         Movistar lite estarà durant0 un mes gratis degut al coronavirus https://www.elespanol.com/bluper/noticias/movistar-ofrecera-contenidos-gratis-mes-coronavirus

•         L’ empresa italiana de videojocs Runehead, ha pujat un munt de keys gratuïtes per tots els seus jocs en streamy , segons es van utilitzant es va tatxant, encara en queden unes poques al final.

https://as.com/meristation/2020/03/12/noticias/1584044768_757626.html https://docs.google.com/spreadsheets/d/1PGykxwnbifViucYnXnp9kyiIRfbFKuMxYxcWDP5uD38/htmlview?sle=true&pru=AAABcPepBaU*isyYvihEvoKV2Uh3FQ3epw#gid=0

•         Si ets soci de la biblioteca, tens la possibilitat d’accedir al catàleg de efilm, un Netflix de les biblios, cada comunitat te el seu propi catàleg:

Home

•         La editorial Perrolokogames allibera el seu joc de taula dirty fridge en pdf per qui el vulgui imprimir i posar-se a jugar  https://twitter.com/PerrolokoGames/status/1238401595429269505?s=20

Deixa un comentari

El teu email no es publicarà. Camps marcats amb * són obligatoris

Categories