Els gegants i tabalers del DMS surten per Santa Eulàlia, i us necessiten!!

El dia 7 de febrer és la cercavila de Santa Eulàlia pels carrers de Barcelona. Els dies previs a la festa (de l’1 al 6 de febrer, de 10 h a 20 h), els nostres gegants estaran exposats al pati Manning (carrer Montalegre, 7) i així passaran a formar part de la Mostra de gegantons i bestiari infantil i d’escola de Catalunya.

El 7 de febrer a les 10 h començarà l’acte de festes amb la plantada dels gegantons, cuques, nans, dracs… a la plaça dels Àngels (davant del MACBA), seguit d’un esmorzar ofert a la canalla i de la cercavila a les 11 h pels carrers del centre de la ciutat, i acabaran a la plaça de Sant Jaume cap a les 12 h.

Com cada any, hi participaran els tabalers i geganters de la nostra escola, però es necessiten voluntaris que es facin càrrec de portar gegants i es responsabilitzin dels cap grossos. L’any passat, per la festa major de Sarrià, dos gegants no van poder sortir per falta de mans! Si hi voleu participar i acompanyar-los durant la cercavila, podeu posar-vos en contacte amb la Maite o l’Anna a l’adreça de correu electrònic: gegantsdms@gmail.com.

Els geganters del DMS

La colla gegantera va sorgir de la inquietud de les famílies de l’escola per formar part activa de les festes del barri i la ciutat. Així que, des de fa uns anys, es van proposar treure a passeig i fer ballar els gegants i capgrossos de l’escola.

Porten dos gegants, en Pau i la Lola, i una gegantona feta pels nens de l’escola, la Carme. L’any passat li van posar rodes al drac Smacs i així ja va poder sortir per les festes de Sarrià.

Els gegants participen a les festes de l’escola i surten en dues cercaviles cada any: per la festa major de Sarrià i per la festa major de Santa Eulàlia de Barcelona.

Actualment els geganters són 5 famílies actives i n’hi ha d’altres que participen en les sortides, però necessiten més mans, per això us animen a participar-hi! És una bona manera de compartir una activitat amb els nens i implicar-vos en l’escola. Fan reunions dos cops a l’any, una per preparar les festes de Sarrià i l’altra per preparar les festes de Santa Eulàlia.

Els tabalers del DMS

Els tabalers de l’escola són els encarregats de posar ritme a les festes. Es van formar l’abril de l’any passat gràcies a la iniciativa de dues mares de P3. Fins ara han participat a la festa de l’AFA, a la cercavila de la festa major de Sarrià i a la cercavila de Santa Eulàlia.

Per formar-hi part no cal tenir nocions de música. Es reuneixen aproximadament cinc divendres per trimestre a les 16.45 h al porxo de l’escola per aprendre de manera lúdica nocions de percussió. La classe la guia un professor que també els deixa el material. És una activitat compartida de pares i fills, ja que tant els uns com els altres poden tocar els instruments. Els nens més petits, que potser se’ls fa pesat aguantar tota la classe tocant, es poden quedar jugant al bosc del costat. Els dies de la cercavila, però, els nens estan molt motivats i ho donen tot!

Cercavila Sarria Oct 2014

Per poder ser un “tabaler”, s’han d’abonar 20 euros per trimestre per pagar les classes que fa el professor.

La propera classe serà aquest divendres dia 30 de gener. Hi podeu assistir i fer la prova! I si voleu saber més sobre la colla i els horaris d’assaig, podeu enviar un correu electrònic a la Irene o la Lucía a collatabalersdms@gmail.com

1 Comment:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog