Famílies en Primera persona – Acompanyament emocional en temps de pandèmia

Recursos per a famílies i infants

Benvolgudes famílies,

Donada la importància de tenir cura de la nostra salut mental i la dels nostres fills i filles, la Mireia Lanaspa, membre de la junta de l’AFA i mare de tres nenes, dues ja a l’escola, ens fa arribar uns enllaços que us poden resultar útils per fer front a la situació que estem vivint. Són els següents:

Acompanyament emocional en temps de pandèmia – Recursos per a famílies i infant

  • Preguntes freqüents dels nens i nenes davant la Covid-19

https://www.barcelona.cat/covid19/ca/preguntes-frequents-dels-nens-i-nenes-davant-la-covid-19

S’inclouen apartats com Família i amistats, Preocupacions i neguits, La pèrdua infantil, entre d’altres. Es van actualitzant.

  • Suport Emocional

https://www.barcelona.cat/covid19/ca/suport-emocional

L’Ajuntament posa a l’abast de la ciutadania diversos serveis com per exemple informació sobre telèfons i grups de suport emocional i d’acompanyament del dol. Cal destacar el portal web Cabàs emocional que proporciona eines per reconèixer les emocions i entrenar-se en el seu abordatge. Hi trobareu activitats, formacions en línia i recursos digitals que inclouen documents, guies, vídeos o audios.

  • Càpsules d’Educació Emocional

https://webs.aspb.cat/capsuleseducacioemocional/

El seu objectiu és oferir eines a les i els mestres d’infantil i primària per la gestió i l’acompanyament emocional en la tornada a les aules després de la situació generada per la COVID-19. Tot i això, pensem que és important incloure aquest enllaç degut a la qualitat del material elaborat que, tal i com s’indica des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, pretén també oferir un espai que permeti parar i prendre consciència de la importància de les emocions, convidant a reflexionar sobre bons hàbits emocionals que de ben segur seran clau pels temps presents i pels que vindran.

Les càpsules se centren en tres blocs temàtics: l’educació emocionalles emocions i els bons hàbits emocionals, tenen una durada d’uns 25 minuts, i inclouen un recull d’enllaços a vídeos i articles i altres recursos per aprofundir sobre cada tema com curts, contes i activitats per treballar les emocions.

  • GestióEmocional.cat

https://gestioemocional.catsalut.cat

L’objectiu d’aquesta aplicació és donar-nos eines per a l’avaluació i la millora de la nostra salut emocional així com accés a recursos professionals.

Per últim, us deixem dues guies (en català i en castellà) elaborades per el Col.legi Oficial de Psicologia de Catalunya:

  • Guia de gestió psicològica davant quarentenes per malalties infeccioses
  • Guia per a la gestió de les relacions i la convivència durant el confinament per l’epidèmia del COVID-19

Mireia Lanaspa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog