Eva Querol, Jordina Casademunt i Maria Ruiz del Río, les tres candidates per formar part del Consell Escolar

Demà dia 26 de novembre tindran lloc les eleccions al Consell Escolar. Les votacions seran en horari de 8 a 9 h del matí i de 16 a 19 h de la tarda. Les tres mares que s’han presentat com a candidates són l’Eva Querol, la JordinaCasademunt i la Maria Ruiz del Río. A totes tres els hem donat l’oportunitat a través d’aquest blog de donar-se a conèixer a les famílies de l’escola, presentar les seves propostes i deixar constància del seu compromís amb aquest càrrec.

EVA QUEROL

Benvolguts pares i mares,

Sóc l’Eva Querol i tinc tres fills a l’escola -la Nina, l’Isaac i la Gal·la-. La Nina fa segon, i la Gal·la i l’Isaac són bessons i fan P5. Vaig estudiar dret i actualment estic treballant des de fa sis anys com a assessora a l’àrea d’Infància del Síndic de Greuges de Catalunya.

Durant aquest curs i l’anterior he estat delegada de classe de segon conjuntament amb una altra mare, però enguany em presento com a representant dels pares i mares al Consell Escolar perquè penso que és una molt bona oportunitat d’involucrar-me més en el funcionament de l’escola dels meus fills i, per tant, també en una part fonamental de la seva educació. També perquè, per la funció que interpreto que allà hauria de dur a terme, penso que podria fer-ho bé, potser millor que altres coses en què no em veig tant i que també són molt importants per a l’escola.

Des de la meva opinió com a mare de l’escola, entenc que la funció del pare o mare que representa els pares i les mares al Consell és precisament representar el col·lectiu de pares i mares, i no a ell mateix o ella, i així és la meva voluntat fer-ho, en la mesura del possible, en cas que sigui escollida.

Què implica representar els pares i mares per mi?

-En primer lloc, informar els pares i mares (a través dels delegats i delegades de classe, del blog de l’AFA i també, per suposat, de la Junta de l’AFA i de les assemblees) dels temes que es tracten en el Consell Escolar.

-En segon lloc, demanar opinió als pares i mares de les qüestions que es tractin en el Consell Escolar que poden ser més transcendents o amb més rellevància per al funcionament de l’escola per poder intentar copsar-ne l’opinió majoritària i, així, representar-la millor i expressar-la consegüentment en les votacions que s’hi produeixin.

Per copsar l’opinió dels pares i les mares sobre temes importants (com el canvi d’empresa de menjador o dels horaris de l’escola, per exemple) penso que es podrien convocar assemblees extraordinàries, habilitar-se un sistema a través del blog que permetés votar als pares i les mares sobre aquestes qüestions o vehicular-les a través dels delegats i delegades de les classes.

D’altra banda, penso que aquestes ‘consultes’ haurien de reservar-se -com he comentat- per a les qüestions més rellevants i articular altres canals de comunicació per treballar les qüestions d’ordre menor que surtin del dia a dia perquè si no, no seria àgil ni operatiu per a ningú. Per a altres qüestions més de gestió que puguin sortir a debat i votació al Consell Escolar -que entenc que n’hi ha moltes i segurament són les majoritàries-, penso que és fonamental que ens puguem coordinar transversalment tots els pares i mares amb vinculació al Consell i, alhora, aquests mateixos pares i mares amb la Junta de l’AFA, que ens representa tots i totes.

Per últim, penso que seria bo que tots els pares i les mares plantegéssim i proposéssim també temes que ens preocupin o pensem que puguin ser positius per a l’escola al Consell.

Em fa il·lusió, ara que puc i que els meus fills encara tenen recorregut a l’escola, poder assumir aquesta responsabilitat i compromís amb la resta de pares i mares.

Aquí teniu el meu correu per si em voleu comentar-me qualsevol cosa:

evaquerolsans@hotmail.com

Eva

MARIA RUIZ del RÍO

Hola,

Sóc la Maria, mare de la Marta (1er) i la Júlia (P4), i professora de biologia d’un institut públic de Terrassa.

Em pregunteu quina feina m’agradaria fer aquest 4 anys si surto escollida…. És una pregunta ben difícil!!!

El Consell Escolar és un òrgan de participació de la comunitat escolar en el govern del centre. És un òrgan important, pels temes que es tracten, pels documents que s’aproven, temes que incideixen directament en la educació dels nostres fills i filles. Com a pares i mares de l’escola, és molt important que participem, que escoltem i que proposem el que creiem convenient. Tal com ha explicat la direcció del centre, una de les coses que la Lomce ha fet, o ha intentat, és reduir la participació de les famílies en les decisions de l’escola, i ha reduït la nostra participació a consultiva, sense vot, sense poder de decisió. Afortunadament el tarannà de la nostra escolar no és aquest, i es valora molt la participació de les famílies. El fet que es valori aquesta participació l’hem de reconèixer i aprofitar.

Quina feina m’agradaria fer aquests 4 anys? Doncs no ho sé. De fet el que m’agradaria escoltar és que volen les famílies. Per mi aquest és el punt més important. És cert que les eleccions del Consell Escolar són personals, representatives, però per mi, és una responsabilitat, exercir la representació de totes les famílies. Així doncs, el més important que voldria fer és això, establir un canal entre els representants del Consell Escolar i les famílies perquè sigui més fàcil escoltar-nos, per rebre inquietuds, propostes, suggeriments… Un canal que ens permeti ser transmissors de les famílies i que la nostra veu (la dels pares i les mares del Consell) sigui un altaveu de les famílies.

Com a mare de l’escola, com a família de l’escola, una cosa que m’agradaria, i que valoro, és potenciar la coeducació a l’escola, potenciar que els nens i les nens creixin en igualtat, per eliminar etiquetes, per minimitzar allò de… els nens juguen a pilota i porten la bata blava i les nenes juguen a princeses i sempre volen el rosa. L’escola ha de ser, i ho és, un aparador per mostrar que les coses no són així. Pot ser, aquest, seria un tema a treballar, a parlar…. un tema per començar a escoltar.

Tinc previst coordinar-me amb la resta de pares del Consell i famílies de l’escola principalment via correu electrònic. És l’eina més efectiva i ràpida que tenim actualment. Crec que és molt important, que en temes rellevants, tots els pares i les mares acordin la posició que volen mantenir. De la mateixa manera, també és molt important la comunicació amb el nostre representant de l’AFA, què és qui ens representa tots i totes com a membre de la junta de l’AFA.

La meva relació amb la Junta de l’AFA serà d’implicació, coordinació i comunicació. En aquesta escola tenim molta sort, totes les famílies de l’escola són sòcies de l’AFA, és una força social que hem d’aprofitar, per tant, és necessari, positiu i molt important que els pares i les mares del Consell Escolar es comuniquin amb l’AFA. És essencial escoltar la seva posició, la seva opinió i coordinar-nos en conseqüència.

JORDINA CASADEMUNT

Fa més de 15 anys que em dedico a la comunicació escrita en temes relacionats amb la salut i la nutrició. D’aquesta experiència i de les entrevistes que he fet  als metges, a altres professionals i a les persones que he anat entrevistant i coneixent, n’he après moltíssim, sobretot a escoltar i a posar-me a la pell dels altres.

I això és precisament el que he procurat fer aquest darrer any i el que vull continuar fent com a membre del Consell Escolar: escoltar la veu dels pares i les mares i traslladar les seves inquietuds al Consell. “Deixar a casa la Jordina” per mostrar-me al Consell com una de les veus que representa el pensament de les famílies d’aquesta escola.

El meu objectiu principal és fer arribar les opinions, les demandes i els interessos de les famílies de l’escola en els temes que més ens puguin preocupar i fer de punt d’unió entre famílies i escola, des del diàleg.  Al mateix temps també vull dedicar part del meu temps lliure per millorar els canals de comunicació entre escola i pares. Com? Doncs, per exemple treballant en l’elaboració d’algun article al blog de l’AFA per resumir el que s’està fent a l’escola com ara projectes, novetats, fer resums pràctics de les reunions que anem tenint…

I perquè el canal escola-família no es perdi pel camí, cal assentar una bona comunicació entre pares i mares del Consell Escolar i l’AFA. És per això que una de les meves prioritats serà col·laborar  amb l’’AFA i promoure reunions entre pares/mares del Consell Escolar i l’AFA.

Formo part de la Comissió d’alimentació i sóc impulsora del blog “La bonaTeca al DMS” http://latecadms.wordpress.com/

Jordina petit

1 Comment:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog