Enquesta Extraescolars 2020/2021

Benvolgudes famílies,

Des de la comissió d’extraescolars volíem fer-vos una consulta atès que a la darrera reunió de Junta del passat 7 de setembre va ser quelcom que ens vau sol·licitar / recomanar.
Us demanem respongueu abans de divendres 18/09/21, si us plau.

Com tots sabeu, una de les recomanacions que el Departament de Salut demana a les escoles és mantenir al màxim els grups de convivència, per tant, d’alguna manera el servei d’extraescolars, tal com el vam dissenyar al mes de juny, trenca amb aquesta premissa, barrejant en alguns casos nens d’altres grups segons preferències a l’hora d’escollir-les.

Per tal d’evitar això, des de la comissió responsable de pensar, organitzar i gestionar les extraescolars a la nostra escola i des de la Junta de l’AFA i el Consell Escolar hem plantejat un “PLA B” que, fins i tot, podria esdevenir un “PLA A” si així ho convenim de manera consensuada la comunitat educativa.

Pensem que aquest “PLA B” seria beneficiós ja que ens ajudaria a assolir els següents objectius:

 • Garantir l’escola presencial

Si aconseguim portar a terme unes activitats extraescolars que no entrin en contradicció amb el principi dels grups de convivència, els quals tots i totes ens estem esforçant per protegir, podrem garantir amb més probabilitat el màxim de dies possible d’escola presencial.

 • Conciliar món laboral i familiar

En cas que les autoritats sanitàries i educatives recomanin no fer extraescolars o les prohibeixin, nosaltres ja tindríem una proposta preparada i engegada que sí que ens permetria continuar oferint un servei que facilita la conciliació laboral i familiar, ja que respectaríem els grups de convivència estable.

 • Oferir a nens/es formació i creixement en altres àmbits

Podríem seguir oferint activitats més enllà de l’horari lectiu que permeten als nostres fills i filles poder gaudir a l’aire lliure d’esports, art,… etc.

 • Ajudar empreses i treballadors del sector

Unes extraescolars que respectin els grups de convivència garanteixen alhora la protecció de l’activitat professional dels treballadors del sector, que podria quedar compromesa en el cas d’aillaments o prohibició de les extraescolars per part del Departament.

QUIN ÉS EL “PLA A” ARA MATEIX?

El pla A seria continuar amb les extraescolars com les coneixem fins ara, amb les activitats a les que us vau apuntar al juny, amb dues excepcions:

 • limitació a un màxim de dues extraescolars per nen/a
 • hi hauria un màxim de dos cursos barrejats

Aquesta opció té un alt risc de generar confinaments de molts grups estables de la mateixa escola, ja que un/a nen/a positiu/va que faci dues extraescolars estaria confinant al seu grup classe més als seus dos grups d’extraescolars i provocant proves PCR a tots/es ells/elles.
Si aquesta situació es repliqués a altres nens, es podria produïr un gran nombre de grups estables confinats i posar en perill la continuitat de l’escola presencial.

Per tal que això no passi, proposem un PLA B que us demanem que valoreu si us seria convenient.

QUIN ÉS EL “PLA B”?

El pla B respectaria els grups estables que ha format l’escola, minimitzant molt el risc de confinament.

Oferiríem una activitat diferent cada dia de la setmana i per grup de convivència, sense repetir l’activitat que ja fan a l’espai migdia com a taller, garantint així la possibilitat de fer activitats fora de l’àmbit escolar, a l’escola, però amb el seu mateix grup estable. Treballaríem per poder mantenir preus i diversitat d’activitats.

QUÈ US VOLEM PREGUNTAR?

Amb aquest escrit voldríem conèixer quina és la vostra opinió, si aquest pla B seria del vostre interès i si hi apuntarieu els vostres fills i filles, ja que per tal que sigui viable, hi ha d’haver un mínim nombre d’alumnat.

El nostre objectiu és adaptar aquest curs per continuar oferint propostes malgrat la pandèmia, oferint un servei el més segur i compromès amb les famílies i que garanteixi la continuitat de l’escola presencial.

Per fer-ho possible, us demanem que ens ajudeu responent aquesta enquesta en l’enllaç que teniu a continuació:

Enquesta extraescolars – respondre

És important que respongueu el més aviat possible, ja que necessitem organitzar-ho tot per tal que les extraescolars puguin començar l’1 d’octubre tal i com estava previst.

Moltes gràcies!

3 Comments:

 • carola / Respon

  plan a

 • Anne Cassuto / Respon

  Buenas tardes,
  Tal y como le explicaba a Albert esta mañana por teléfono, nos es imposible contestar a la encuesta tal cual porque no se presentan opciones de respuestas que correspondan a lo que quiseramos contestar. Por lo visto, muchos padres se han encontrado en la misma situación que nosotros.

  Ojala podáis modificar el cuestionario y dejar un espacio “comentario” o bien “otras razones” para que cada quien pueda explicar su elección

 • Mar Augé / Respon

  Em sembla una iniciativa molt bona.

  Pel mateix motiu no apuntem el Lluís de 4rt a natació. I entre això i que l’any passat en va fer poc temps, estaria bé que es proposés la natació el curs que ve a 5è.

  Gràcies i salutacions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog