Els nostres paràsits

Solament hi ha tres animals que depenen de nosaltres per a viure: Són les tres espècies de polls humans; els polls de cap, els polls de la vestimenta, i els polls dels genitals, sense la nostra sang moren.
El poll té fama dolenta, precisament perquè el segon dels polls, el de la vestimenta (poc comuna en els països occidentals) pot transmetre malalties, entre elles el tifus.
Diuen que Napoleó va ser derrotat pels polls.
Y R.R. Tolkien va contreure a través dels polls la febre de les trinxeres durant la 1ª guerra mundial.
No obstant això el poll del cap no transmet cap malaltia. A partir d’ara parlarem solament d’ell. Contràriament al que es creu, prefereix els caps nets a les brutes, i se situa preferentment en cabells llargs en les zones del clatell i les properes a les orelles.
Els polls no salten, solament caminen i s’agarren, amb la qual cosa es transmeten fonamentalment pel contacte entre els pèls. Si observeu jugar als nens podreu veure la quantitat de vegades que els seus cabells es posen en contacte. Els majors ja no ho fem i per això és tan dificil que els transmetem entre nosaltres. Hi ha estudis seriosos que parlen que nens que tenen menys polls pot significar que són més introvertits o es relacionen menys.

¿Com treure’ns-els de damunt?, la meva experiència i tot el que he investigat em duu a les següents conclusions:

  1. No gastar-vos un duro en potingues per a matar els polls, aconseguireu matar abans al vostre fill o filla. (la meva dona segueix comprant-los)
  2. Solament serveix pentinar ajudant-se d’un suavitzant i fer-lo de manera habitual.
  3. No perdeu li temps amb liendreras de plàstic, l’única que és realment eficaç (almenys l’única que conec) és la ASSY, és cara uns 15-18 €, però dura anys i anys, i és un plaer treure els polls amb ella. Pentinar sobretot les zones de les orelles i el clatell i en ambdós sentits cap avall i cap amunt.
  4. Encara que saqueis tots els polls sempre queden liendres que seran polls en pocs dies amb la qual cosa cal seguir pentinant. El pèl curt ajuda a evitar-los.

De totes maneres deixeu sempre la pinta a mà…tornaran, solament el canvi climàtic amb l’extinció dels humans podran amb ells.

Alfredo Vázquez

Deixa un comentari

El teu email no es publicarà. Camps marcats amb * són obligatoris

Categories