Home / Blog antic 2006-2014 / El paper de l’AMPA

 


Marta Comas , exmadre de la nostra escola , així com altres professionals, expliquen en aquest video la relació de les families amb l’escola. Resumint:

El 97 per cent dels centres educatius disposen d’ AMPAS.

  • Totes les AMPAS expressen que poden créixer i assumir més rols,
  • Totes les AMPAS voldrien participar més en els programes educatius de les seves escoles, tenir més pes en l’elecció del director del centre , tenir veu en el procés d’admissió d’alumnes , etc.
  • 2/3 de les AMPAS es relacionen amb altres AMPAS i altres organitzacions, és a dir que tenen vida més enllà del centre.
  • 2/3 de les AMPA tenen dificultats econòmiques.
  • Per part de les administracions no es tenen en compte a les AMPA en la presa de decisions.

Explica que les escoles han sorgit d’un model de fa mes de 100 anys en què les famílies sempre han estat absents. Les famílies poc a poc s’han anat incrustant com han pogut, però el model continua sense haver-se redissenyat per tenir-les en compte.

Un altre dels ponents explica la importància de transmetre a les AMPAS que el seu objectiu ha de ser «l’èxit educatiu» a través de les activitats complementàries. Accentua la importància de la participació, així com la de compartir experiències i coneixements entre escoles.

Un altre dels ponents explica que l’autèntic valor afegit de les escoles són les seves famílies. I que els pares haurien de valorar les escoles en el moment de la seva elecció, per la relació de les famílies amb l’escola i de l’escola amb les famílies.
Arriba al punt que seria important fer una carta de compromís no només de les famílies amb l’escola sinó també de l’escola amb les famílies. No hem pogut inserir aquests vídeos, encara que deixo aquí els links perquè pugueu accedir-hi.
Són tres. En l’últim intervé J. Antonio marina, un far en el món de l’educació.

  1. Video Marta Comas ex-mare de la escola
  2. Video: Quin és el futur de les AMPAS? (També intervé Marta comes)
  3. Video J. Antonio Marina: L’Educació del talent 
 

Deixa el teu comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *