El curs 2012-2013 finalitza i l’atzavara també.


S’acaba el curs, i s’acaba també la vida del gran atzavara de l’escola, amb nom científic “Agave salmiana var. Ferox“, també ens deixa. La seva imponent espàrrec floral que arriba a créixer 1,5 m. a la setmana està imponent. Sembla un simple cactus, però aquesta planta és molt més que un vulgar cactus. 
És una planta vital en la cultura mexicana, d’ella s’aprofita tot, els fulls per fer teixits i cordes, el líquid que alberga a la seva base per fer begudes (d’aquí ve el nom d’Agave, aqua). Del líquid s’obtenen diverses begudes entre elles el tequila. La tija o espàrrec que ara podem veure i que surt només al final de la seva vida serveix per a innombrables usos, amb una part exterior dura i una interior tova. Es poden fer instruments, cases, canaletes, artesania, etc. La sàvia de les fulles tenen també propietats medicinals similars al Aloe vera. També s’usaven les seves punxes. 
És fascinant el que ofereix aquesta planta, les flors seran pol · linitzades per ratpenats. Condensa una gran part de la cultura precolombina i bé podria usar-se en l’escola de manera transversal per recopilar coneixements botànics, culturals, històrics, contes, artístics, ecològics, fins i tot matemàtics amb la disposició àuria de les fulles. 

I és que l’escola està per aprendre!! 
No deixem de fer-ho pares i mares!! 
Feliç Estiu. 

Aprofitar aquests links per obtenir informació: PITAESCUELA, Video aprofitament,

Deixa un comentari

El teu email no es publicarà. Camps marcats amb * són obligatoris

Categories