Després de les vacances … fem un viatge a la lluna!

Bon dia Famílies!!

Tot just havent tornat de les vacances d’estiu, ens agradaria presentar un nou grup de treball dins de l’AFA de l’escola, l’objectiu principal del qual és informar les famílies sobre temes de salut i higiene bucodental a la infància (nom provisional: Grup de treball “Al dente”).

Si aconseguim que els nostres fills i filles assoleixin una rutina d’higiene dental durant la infància, previndrem patologies bucodentals en l’edat adulta.

Potser algunes famílies desconeixen que molts centres d’atenció primària (CAP) a Catalunya ofereixen serveis odontològics gratuïts per a infants. Entre aquests serveis, s’hi inclou un “viatge a la lluna”, gràcies a un seient mòbil que es converteix en una nau espacial on nens i nenes s’ho passen d’allò més bé, tot evitant episodis de por!

Els serveis odontològics per a infants amb cobertura pública són:

  • Revisions bucodentals
  • Consells d’higiene oral i nutrició
  • Aplicació de fluor
  • Segellats de fisures en dents definitives de menors de 14 anys
  • Extraccions dentals
  • Exploracions complementàries a criteri de l’odontòleg
  • Visites d’urgència
  • Tractaments conservadors en dents definitives

És important identificar els signes d’erosió dental a les fases inicials per tal d’evitar danys més greus. Alguns d’aquests signes són la sensibilitat dental (com més es desgasta l’esmalt, més sensibles es tornen les dents), la decoloració dental (a mida que es va desgastant l’esmalt, les dents es tornen cada cop més groguenques), l’arrodoniment de les dents, la transparència (les dents frontals es poden tornar translúcides per les vores), les esquerdes a les dents o les seccions aspres a les vores de les dents, els petits forats a la superfície dels queixals, etc.

Per tot això, us animem a fer servir els serveis odontològics del CAP del vostre barri tot reservant una plaça al seient espacial per als infants de casa!

Si teniu qualsevol dubte, suggeriment o comentari relacionat, us preguem d’enviar un correu electrònic a junta@familiesdms.cat amb l’assumpte “Grup Al dente”.

Bon començament de curs!

Grup “Al dente”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog