Coneixes el servei de Transport escolar de l’AFA del DMS?

La nostra escola, tot i ser una escola pública, disposa d’un servei de transport escolar gràcies a la coordinació amb les AFA de les escoles Tàber i Costa Llobera ja que el servei es comparteix entre els tres centres. Tenir un servei d’autocars facilita la conciliació laboral i familiar, disminueix el trànsit i contaminació i permet fer xarxa amb les escoles públiques més properes al DMS.

La Sònia és la monitora que s’encarrega dels infants del DMS des de que arriben en l’autocar fins que estan dins l’escola. Als més petits els acompanya fins la seva aula. A la tarda també els recull i els acompanya fins l’autocar, amb el suport de la resta de monitores de cada línia d’autocars.

Aquest curs 39 nens i nenes del DMS fan ús del transport col·lectiu per arribar a l’escola. Això suposa un estalvi de 41 tones de CO2 equivalent emeses durant el curs 2020-21, a banda d’altres contaminants nocius per la salut!(*)

Les rutes

Aquest curs 2020-21 tenim 3 rutes d’autocars que cobreixen gran part de la ciutat de Barcelona. Podeu consultar les parades del curs 2020-21 en detall aquí.Aquestes rutes es dissenyen de nou cada curs en funció de les  famílies inscrites al servei al mes de juliol. El disseny de cada ruta té en compte la distància de l’habitatge de les famílies usuàries a la parada més propera així com el temps de viatge total per tal d’evitar que cap infant passi massa temps en ruta. 

Si teniu interès a fer ús del transport escolar però no hi ha cap ruta que passi prop de casa vostra, envieu un correu a transports.taber.dms@gmail.com per a tenir-ho en compte de cara al disseny de rutes del curs vinent. Des de la comissió de transports de l’AFA no podem garantir el recorregut de les rutes ni la ubicació de les parades però procurem en la mesura del possible respondre a les necessitats de les famílies que demanden el servei de transport escolar.

Resultats de l’enquesta de mobilitat

A l’enquesta de mobilitat duta a terme aquest curs, les famílies usuàries del transport escolar van mostrar un grau de satisfacció molt alt amb el servei. Es va plantejar a les famílies usuàries de vehicle privat en quines condicions es plantejarien fer ús del transport escolar i aquestes són les respostes majoritàries obtingudes:

  • Si el recorregut de les rutes fos més curt. A totes aquestes famílies les encoratgem a considerar el transport col·lectiu com una alternativa per arribar a l’escola ja que quants més infants en facin ús, més rutes es podran fer i més ràpides seran!
  • Si el cost econòmic fos inferior. Som conscients de l’esforç econòmic que suposa per a les famílies i hem fet arribar aquesta inquietud a l’empresa subministradora del servei. Cal tenir en compte però que el preu és més reduït que per altres escoles del nostre entorn atès que l’empresa Gran Lord Bus fa molts anys que dona aquest servei a l’escola Tàber i té en compte que es tracta d’escoles públiques.
  • Si no hi hagués la situació sanitària actual. Des de la comissió d’autocars i l’empresa subministradora del servei es van prendre una sèrie de mesures de seguretat addicionals a les mínimes establertes per la normativa i a dia d’avui únicament s’han confinat dos infants per contacte estret amb un positiu a l’autocar i tots dos van resultar negatius.
D:\47682947Z\OneDrive - Generalitat de Catalunya\LAURA\Altres\transports\INFOGRAFIA.png

Teniu tota la informació relativa al servei de transport escolar al web de la comissió d’autocars de l’AFA i si voleu més informació sobre el servei no dubteu a consultar-nos al correu de la Comissió d’Autocars: transports.taber.dms@gmail.com.

(*) El càlcul de les emissions s’ha fet amb la calculadora www.ceroco2.org, considerant que l’alternativa al transport col·lectiu és un cotxe amb tres ocupants i fent el càlcul per una distància ponderada.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog