Autoavaluació: Només pot corregir errors la persona que els ha comès

Hola families!!

Sabem que ja us han arribat circulars, veus, missatges i informació de la xerrada sobre autoavaluació que vam fer a l’escola el 13 de març…. però des de l’AFA volem insistir, perquè hi creiem, que l’autoavaluació serà un gran avanç per l’ aprenentatge  i que tant l’equip docent com tots els nostres fills i filles hi estan posant tota la voluntat per fer-ho possible!!

D’entrada quan ens arribin les “notes” en forma d’autoavaluació feta pels nostres fills tindrem molts dubtes, no entendrem, voldrem saber més, el com i el perquè….però us animem a canviar aquesta idea que sempre hem tingut i provar d’entendre aquesta nova mirada i a compartir i valorar amb ells aquesta experiència que han tingut… tinguin l’edat que tinguin! segur que aprendrem i descobrirem més coses d’ells del què ens imaginem!

– Només pot corregir errors la persona que els ha comès.

– L’autoavaluació ens fa pensar en coses en les que no havíem pensat abans.

– Us hagués agradat que de petits us haguessin plantejat l’avaluació com una oportunitat per aprendre, en lloc de com una qualificació?

– Avaluació ve de vàlua, es a dir a què donem valor i per què?

A l’escola des de fa un temps es plantegen com poder canviar la pràctica de l’avaluació i fer que sigui més formativa i una eina d’aprenentatge.

A la xerrada varen fer van comptar amb la col·laboració de Begonya Folch i Mercè Mas, formadores de Xarxes de Transformació Educativa (Escola Nova 21), a la qual l’escola està adherida.

Adjuntem el resum de la xerrada que va arribar a través de diferents missatges:

En el marc de la participació de l’escola al projecte d’innovació educativa Escola XXI i al nou decret del Departament d’Ensenyament que indica que l’avaluació no s’ha de limitar als continguts sino que ha d’optar per ajudar al desenvolupament integral de l’alumnat… el DMS ha incorporat l’autoavaluació de l’alumnat i aquest trimestre ens arribarà a casa les notes amb aquest nou sistema. L’objectiu és l’ autorregulació de l’infant. Busca la formació competencial i que l’infant sigui capaç de transferir els coneixements a altres àmbits de la vida.

Cada alumne/a s’autoavalua en funció de cada materia i d’un seguit d’items per escales acompanyat per la mestra. Seguidament a l’autoavaluació, hi ha una observació de la mestra on comunica en quina mesura l’infant s’ajusta a la seva percepció.

L’escola espera que les families en fem una devolució després d’haver-ho comentat amb els respectius fills/es per tal de millorar aquest nou sistema que enguany és pilot. Al tercer trimestre rembrem les notes de la mestra com sempre.

L’equip docent està animat i motivat amb aquest nou sistema i ens anima a les families a fer un esforç de canvi conceptual en l’avaluació.

escola nova 21: web cccma.cat/tv3/directe/tv3/

Gràcies a tots!!

Junta AFA

2 Comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog