El DMS dona suport a la revolució de les joguines- Nadal 2018

Els colors blaus i foscos són per als nens i els roses i clars per les nenes? Un nen no pot jugar amb nines? I una nena no pot jugar amb cotxes? Qui ho ha dit això?

L’any passat ho van dir un 34’7% dels anuncis de joguines de Nadal. Sí, encara 3 de cada 10 i una mica més.

Cal que repetim arguments? Doncs no deixem de fer-ho si és d’utilitat: les joguines són un mecanisme d’aprenentatge present durant els primers anys de vida dels infants que és quan els nens absorbeixen els primers valors que contribuïran a construir la seva identitat, que marcaran les seves decisions i que reproduiran ja d’adults.

I atenció perquè estem parlant de missatges que cosifiquen les nenes, les que es pinten les ungles, es maquillen, són silencioses i juguen només amb nenes, i alhora  dibuixen uns nens que són competitius, cridaners i que, també, només juguen amb nens.

Estem segurs que, avui, no cal explicar que els efectes d’això es troben a la violència de gènere, a l’elecció d’un director d’empresa o a l’hora de parar la taula a casa…

Un supermercat francès, fa uns anys va gravar un experiment: va deixar que un grup de nens entressin a una sala plena de jocs sense dil’s-hi res, els va donar l’opció que juguessin amb els que més els agradaven sense dir si uns o altres eren més o menys adeqüats. El resultat, ja el podeu imaginar: oh sorpresa! Fora tòpics!

És Nadal: moment d’anuncis i també moment per la campanya de sensibilització #TrenquemEstereotips que impulsa L’Institut Català de les Dones. I ara s’ha afegit a l’esforç l’Escola Fructuós Gelabert amb la campanya “Amb les joguines no s’hi juga”: tres vídeos, amb les joguines com a protagonistes que s’organitzen per protestar contra les etiquetes i reivindiquen el seu dret a jugar tant amb nens com amb nenes.

I poca broma, que el primer vídeo ha anat acompanyat d’un carnet per a cada nen de l’escola perquè puguin afiliar les seva joguina preferida al Sindicat de Joguines!! Joguines del món, uniu-vos per canviar les coses!!! I pares i mares i nenes i nens del DMS, passeu-vos-ho bé veient i compartint aquest vídeo i disfrutant d’un Bon Nadal!!!

Us adjutem els tres vídeos perquè en gaudiu:

 

 

US DESITGEM UN MOLT BON NADAL A TOTS!

Junta de l’AFA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog