Alimentació Sostenible a les escoles

Benvolgudes famílies,

Us enviem el 10è número del butlletí intern “En equip” del Consorci d’Educació que l’escola ha volgut compartir amb nosaltres.

Barcelona és, aquest any 2021, fins el desembre, la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i la comunitat educativa ha volgut participar des del principi en aquesta iniciativa que busca promoure hàbits saludables i potenciar un canvi en el model de producció dels aliments. El Consorci i la resta d’agents de l’àmbit educatiu parteixen de la idea que l’educació ha d’activar la mirada crítica sobre aquesta qüestió i, d’altra banda, han vist la capitalitat com una oportunitat d’introduir el debat sobre la sobirania alimentària en els projectes educatius de les escoles. No en va, els alumnes d’ara són els que poden completar el canvi de model de consum que s’està impulsant o els que en poden crear de nous

El butlletí també presenta els nous criteris per a la contractació de serveis de menjador, els centres que han pogut millorar les seves instal·lacions o, entre altres coses, la incorporació del servei de menjador a una majoria de centres de secundària.  

La participació de la comunitat educativa a la capitalitat i en el debat global queda recollida en aquest butlletí. Hi trobareu les propostes educatives que s’han fet amb motiu d’aquest esdeveniment, com el projecte ”Ara, aquí, les escoles” que promou el debat i l’expressió artística sobre el dret a l’alimentació però també hi trobareu idees que ja estaven en marxa des de fa temps a alguns centres, com ara la microxarxa d’Escoles + Sostenibles “Alimenta’t amb seny”.

Per cert que, el document també fa una sèrie de preguntes als mestres i altres professionals de l’escola perquè es plantegin si mengen bé i de forma saludable, sobretot quan són al centre, un debat que segur que també us el podeu fer vostre!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog