1 d’octubre de 2018: ahir i demà

Avui, 1 d’octubre de 2018, fa un any que la Policia Nacional es va presentar al DMS per impedir el funcionament de l’escola com a seu electoral, i va actuar fent ús d’ una força absolutament desproporcionada i indiscriminada contra les persones que, pacíficament, estaven exercint el seu dret a expressar-se. També van esbotzar la porta i van maltractar el mobiliari del centre.

Avui, un any després, no oblidem el que va passar. Tot i que preferim recordar que, l’endemà, l’escola va aixecar-se, i tota la comunitat educativa, mestres, alumnes i els seus pares i mares, van fer una rotllana gegant al pati tot escoltant un cant per la Pau.

Aquella rotllana enxarxava, i continua enxarxant, el dret i el deure d’una comunitat educativa de protegir el futur dels infants, començant per l’absoluta repulsa a la vulneració dels Drets Fonamentals de les persones, tant a la seva integritat física com al que ateny a Drets Civils i Polítics.  Fora d’aquella xarxa, en les ferides dels pares i mares que van patir les intolerables agressions, o en la porta esbotzada, quedava la constància del menyspreu a les més elementals regles del joc democràtic.

No convé oblidar aquestes línies vermelles sota les quals les conviccions més elementals que fan funcionar una democràcia corren el perill de quedar anul·lades. Per això, un any després, continuem reivindicant que en el taulell de joc de la vida política d’una democràcia avançada no hi ha espai per cap acció violenta desproporcionada, i gratuïta, com a eina coercitiva. I aquest és un valor transversal, que està més enllà de ideologies i banderes, i que la comunitat educativa del DMS vol compartir.

Avui, un any després, no oblidem el que va passar a l’escola el matí de l’1 d’octubre. Però preferim recordar les abraçades, tantes abraçades que vam necessitar, donar i rebre aquell dia. Preferim recordar aquella rotllana gegant al pati del DMS, capaç de revertir la por i reclamar el coratge, la dignitat i l’esperança que mereix una comunitat que treballa el present per construir el futur. El futur que pertany a les nostres filles i fills.

Junta AFA

9 Comments:

 • Amaia / Respon

  No es pot dir millor!

 • sebastian martinez farriols / Respon

  Totalment d’acord!!!

 • Andreu / Respon

  Molt bé

 • anonim / Respon

  Crec que aquest post es un error.

 • Jaume Gómez Bonamusa / Respon

  Felicito a la Junta de l’AFADMS per aquest escrit clar i sense ambigüitats. Encarem, és clar que si, el futur amb coratge, dignitat i esperança. Els nostres fills i filles s’ho mereixen.
  Recordem sempre, però, el que va passar. Ni oblit ni perdò.

 • Roser / Respon

  Moltes gràcies pares i mares de la Junta de l’AFA, per expressar amb tanta claredat i contundència els valors que la nostra escola mai deixarà de defensar.

 • Mar / Respon

  Queda més que demostrat que la comunitat educativa de la nostra escola és madura, plural i amb uns sòlids valors democràtics. Gràcies per aquest escrit.

 • Dani / Respon

  No em sembla una publicació apropiada. La política es fa fora de les institucions d’ensenyança, i democràcia no vol dir faig el que em rota sense patir conseqüències.

 • Mònica / Respon

  Moltes gràcies per l’escrit.
  Totalment d’acord.
  No a la violència.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Subscriu-te al blog