Home / Comunicacions junta AFA / Consternació pels fets del dia 1 d’octubre a l’escola

 

Les famílies de l’escola, i per tant els membres de l’AFA del DMS, mostrem la nostra absoluta repulsa i consternació pels greus fets que van esdevenir el dia 1 d’octubre a l’escola, que tots coneixem: la Policia Nacional es va presentar al DMS per impedir el funcionament de l’escola com a seu electoral en el Referèndum; aquest cos policial va actuar fent ús d’una força absolutament desproporcionada i indiscriminada contra les persones que, pacíficament, estaven exercint el seu dret a expressar-se. També van esbotzar la porta i maltractar el mobiliari del centre.

Per una banda, i amb tota la contundència, condemnem aquesta vulneració dels Drets Fonamentals de les persones, tant a la seva integritat física com al que ateny a Drets Civils i Polítics. Condemna que fem extensible a tantes altres vulneracions que van tenir lloc a la nostra ciutat i al territori català.

Per l’altra, volem mostrar el nostre recolzament a les persones, entre els quals moltes mares i pares dels infants del DMS, que van patir aquestes intolerables agressions. Les qui, per desgràcia, la van patir a la pròpia pell; i les qui van veure com la Policia Nacional esfondrava les seves més elementals aspiracions de participació política.

El menyspreu a les regles del joc democràtic que evidencien aquests fets ens donen un motiu per, més enllà del suport, agrair profundament el que van fer i suportar aquestes persones. Els seus actes són, ni més ni menys, exemples de què ens defineix com a ciutadans, i quines són les línies vermelles per sota de les quals les conviccions més elementals que fan funcionar una democràcia queden anul·lades. Un motiu, doncs, que queda molt més enllà de qüestions ideològiques i relacionades amb banderes.

Tota la comunitat educativa plora la ignomínia soferta per l’escola; però, per la mateixa raó, aquesta greu ofensa que hem patit reforça els llaços de la comunitat. Avui ens estimem encara més l’escola. Avui, més que mai, tots som DMS. Avui, revertim les llàgrimes d’ahir i reclamem el coratge, la dignitat i l’esperança per a protegir el futur dels nostres fills i filles.

Junta AFA

IMG_5826     IMG_5829
IMG_5825

IMG_5827

 

7 Comments

 1. Andreu 3 octubre, 2017 at 6:17 pm

  Els nens són el futur i els mestres, mares i pares la garantia de que aquest futur sigui respectuós, sensible, feliç i digne.

   
 2. Enric 3 octubre, 2017 at 6:50 pm

  Una experiencia molt trista. Una fortuna compartir DMS.

   
 3. Amaia 3 octubre, 2017 at 9:18 pm

  Cultura de Pau i diàleg

   
 4. Albert 3 octubre, 2017 at 9:39 pm

  Avui ha estat un matí magnífic. Pau i democràcia.

   
 5. ALFREDO VAZQUEZ 3 octubre, 2017 at 11:32 pm

  Como padres y también para los maestros un reto difícil trasladar todo lo que está pasando a nuestros hijos. Agradecimiento a los padres y madres que desde la serenidad han sabido estar en unos momentos tan tensos. Y felicidades por un comunicado respetuoso con todos.

   
 6. Jaume Gómez Bonamusa 4 octubre, 2017 at 11:48 am

  Agraeixo molt aquest comunicat de la junta de l’AFADMS. Us felicito per l’esforç i l’encert, alhora que el comparteixo i subscric.

   
 7. Roser 5 octubre, 2017 at 10:52 am

  Moltes gràcies comunitat educativa del DMS !!!!!
  Sempre, sempre, cultura de Pau, convivència , respecte i cohesió.
  Una forta abraçada

   

Deixa el teu comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *